Barcelona

Sarrià-Sant Gervasi

Notícia

Parlem dels nostres barris (I): Sarrià


Ara que ens trobem immersos en ple debat sobre el PAM i el PAD, que tracem per on passa el futur dels nostres barris, ERC volem explicar algunes de les nostres prioritats. Barri a barri anirem revisant alguns dels projectes pendents, temes candents en cadascun dels espais del districte, així com propostes que ERC creiem imprescindibles. Avui parlem de Sarrià i ho intentem concentrar en sis temes. N'hi ha més? Clar, però entenem que aquests sis són peces claus pel barri.

La Biblioteca de Sarrià. Una prioritat bàsica i central pel barri. Entenem que és una demanda històrica a la que s'ha de donar resposta, i que no es pot seguir posposant. Creiem que és un equipament cultural que faria créixer qualitativament el barri i que es podria convertir com a base de Sarrià. Vam fer un prec al passat ple (9 de desembre 2015) demanant la construcció el 2016 de la Biblioteca si pot ser a Pl. Sarrià i sinó a un espai central del barri. Acceptat per govern. És per això que entenem que ara el Govern Municipal s’hi ha de posar mans a la obra per tirar endavant aquest projecte, des d’ERC en farem el seguiment oportú per fer-ho realitat.

Montevideo, 33-53. Vam ser molt actius amb la Plataforma en Defensa del Parc de l'Oreneta quan no teníem representació municipal al districte i la parcel·la corria riscd’edificabiltiat. Un gran moviment veïnal va parar el projecte de N&N. Entenem el Parc com a tal, i en part com a connexió de Sarrià amb la muntanya, per tant no ens podem permetre construccions que malmetin aquest espai. Per això, al primer plenari –el passat mes d’octubre- vam demanar requalificar com a zona verda per així evitar que s'hi pugui construir. Es va acceptar, per tant esperem les gestions pertinents per part del Govern Municipal.

Carrer Major de Sarrià. Ho vam dir en el passat, ho vam dir en campanya i ho diem ara: estem a favor de la pacificació de la part nord del Carrer Major. S'ha d'estudiar noves vies pels busos i veure l'encaix amb el bus del barri, però per poder passejar tranquil i còmode, i per potenciar "la vida" de la part nord del Carrer Major, entenem que és necessari. Donem suport a l'avantprojecte acordat amb AV i AC, tot i que entenem que és necessari repassar-lo per veure'n els detalls per perfilar, i que aleshores s’haurà de tirar endavant.

Hort de la Vila, 27-29. Aquí hi ha dues coses: les casetes Torres Garcia i el Casal de Joves.
Torres Garcia - Entenem que al ser de titularitat municipal, l'Ajuntament hauria d'haver adequat l'espai i haver fet un procés participatiu amb el veïnat per decidir-ne l'ús.
Casal de Joves/Ocupació - Entenem el que va fer el govern de no desallotjar i ho compartim, però no compartim la gestió posterior. Mai un problema polític s'ha de resoldre per via legal o per força. Cal una solució política i dialogada. Cal assegurar un Casal de Joves digne pel districte que serveixi com a espai de trobada del jovent de Sarrià - Sant Gervasi. En cas que el futur Casal de Joves no sigui a les casetes Torres Garcia, s'ha de decidir de manera consensuada amb el veïnat què es fa en aquell espai.

Benzinera (C/ Eduardo Conde). Totalment en contra de la construcció de la benzinera d'Eduardo Conde per proximitat a l'escola i a "camins escolars". La via entenem que passa per enfortir mesures que evitin que es puguin donar aquests casos.Instem al Govern Municipal, que és qui ha de prendre una decisió al respecte, a seguir buscant les vies necessàries per aconseguir que no tiri endavant aquest projecte. Per seguretat dels veïns i veïnes i pel bé de la mobilitat a la zona, el Govern Municipal ha de posar-s’hi.

L9. Està molt bé que hi hagi metro al Prat, molt. Està molt bé que hi hagi metro a la Zona Franca (en camí), molt. Però estaria bé connectar Sarrià amb la resta de la ciutat dins de la xarxa metro. A dia d'avui no és possible i creiem que el tram central és necessari per unir la ciutat. A part, som conscients de la magnífica oportunitat que suposa la L9 per connectar Sarrià amb Llobregat, però també que si es fa bé serviria per encaixar l’AMB tenint a Sarrià de nexe central. Treballarem per fer-ho possible.