Barcelona

Sarrià-Sant Gervasi

Notícia

ERC trasllada al Regidor del Districte, Gerardo Pisarello, diversos dubtes sobre la gestió del Govern


En el Consell Plenari de Sarrià – Sant Gervasi celebrat el passat dimecres 2 de març, vam voler fer un repàs a la situació del districte. Un cop escoltada l’exposició del Regidor vam voler fer algunes apreciacions així com dirigir alguns dubtes al Sr. Pisarello.

Pla de Mobilitat del Districte: Estem molt contents que el Govern Municipal hagi decidit elaborar un Pla de Mobilitat, entenem que és una de les principals deficiències de Sarrià – Sant Gervasi i que per tant mereix un estudi a fons. Ara bé, com els hi vam preguntar al final de la sessió, ens preocupa que tant aquest com el Pla d’Equipaments quedin en tan sols un projecte que no s’implanti. Així doncs, ens agradaria més concreció per part del Govern Municipal en quant a terminis, costos i transparència en la contractació de l’empresa que faci el projecte. També ens agradaria que aquest Pla, com ja hem insistit en diferents espais i ocasions, contempli totes i cadascuna de les peculiaritats del nostre districte. Sarrià – Sant Gervasi conté zones molt diverses que mereixen treballar-se cadascuna d’una manera en particular, mentre alhora tot queda emparat en un marc general. Esperem que aquest Pla de Mobilitat contempli ambdues vessants, tant els detalls concrets de cada barri com una idea compacta de mobilitat al districte.

Turó Park: Ho celebrem, i ho celebrem molt. Sabem que des de fa temps és una prioritat pels veïns i comerciants de Galvany i ens alegra veure que el Govern Municipal s’hi ha posat mans a la obra. Ens alegra, també, perquè va ser proposta nostra en el darrer Consell Plenari, però sobretot per la clara necessitat que és pel veïnat de la zona disposar d’un parc en condicions. Esperem, i ens consta que ja s’ha començat a fer així, que la reforma es tiri endavant amb el vist-i-plau del veïnat, però alhora també ens agradaria –com de fet demanava el text que es va aprovar en el passat Consell Plenari- que es comptés amb els grups de l’oposició. Ens sap greu no haver estat convidats en les converses amb veïns i comerciants, i entenem que com a mínim hauria estat una deferència haver informat a l’oposició abans d’arribar al Consell Plenari.

Casetes d’Hort de la Vila: Nosaltres vam ser molt clars amb el Govern Municipal en aquest aspecte, i ho hem estat en el transcurs d’aquests tres mesos mantenint una posició clara al respecte. Vam posposar el debat a la proposició presentada pel Partit Popular, però no vam voler deixar passar l’oportunitat, ja que el Regidor Pisarello ho comentava a l’informe, de recalcar de nou la manca de diàleg amb l’oposició. Més encara amb el grup d’Esquerra Republicana, que ha mostrar des del primer dia la mà estesa per dialogar i per arribar a acords; sabem que la nostra posició és diferent a la de la resta de l’oposició, i més propera al Govern Municipal que cap altra, i és per això que ens estranya no haver tingut una conversa seriosa amb el Regidor per haver buscat un acord. Seguim oferint la mà estesa, i sap que pot comptar amb nosaltres per trobar un encaix millor de la situació actual, però necessitem que per part seva també hi sigui.

Benzinera (C/ Eduardo Conde): Estem igual que en el darrer Consell Plenari, on aquest va ser el tema central. Ja aleshores els hi vam dir que estàvem en contra d’aquest projecte, i ho continuem mantenint. Instem al Govern Municipal, que és qui ha de prendre una decisió al respecte, a seguir buscant les vies necessàries per aconseguir que no tiri endavant aquest projecte. Per seguretat dels veïns i veïnes i pel bé de la mobilitat a la zona, el Govern Municipal ha de posar-s’hi.
Medalla de la Dona i actes relacionats amb el 8 de març: Aquí no vam dirigir-nos al Regidor sinó al Consell de la Dona. “Moltes gràcies per la feina feta, seguiu així. Seguiu treballant, proposant, exigint-nos a nosaltres, la tasca que feu al districte és impagable i molt necessària. Hem d’aconseguir que cada dia sigui 8 de març, i només ho podrem aconseguir si anem de la mà amb vosaltres.”

PAM-PAD: Estem molt contents de les noves vies de participació que s’ofereixen a la ciutadania. Tot allò que serveixi, o pugui servir, per apropar als veïns i veïnes a la política, i per apropar la política als veïns i veïnes, comptarà amb el nostre suport. Ara bé, ens agradaria que el Govern Municipal fos honest i clar, que digui què farà i què no. Que no obligui als veïns i veïnes, a les entitats i associacions, a duplicar esforços. El veïnat participa, i molt activament, en Audiències Públiques o Consells de Barri, però sobretot en les Comissions de Seguiment d’aquests s’està fent un esforç enorme per marcar prioritats. Explicar quines són les vies perquè aquelles necessitats històriques, aquelles demandes que fa anys i anys que es reclamen i que cap govern ha complert, es puguin du a terme és responsabilitat del Govern Municipal, així com explicar, també, quin és el projecte del Govern de Barcelona En Comú per Sarrià – Sant Gervasi. A part, entenem des d’Esquerra Republicana que el PAD ha de contemplar també aquells projectes que són de voluntat política, aquelles coses que no depenen d’una inversió sinó de projecte de govern. Nosaltres volem arribar a final de mandat i poder retre comptes amb el Govern Municipal i no que hi hagi excuses de pel mig de “hem treballat molt en coses que no estan al PAD” o “això no hem pogut fer-ho per culpa de...”. Necessitem un Govern que escolti als veïns i que proposi, així com un Govern que escolti a la oposició i arribi a acords. A nosaltres ens trobaran sempre que busquin un bé col·lectiu. Ara bé, en aquest aspecte, sobre el PAD, encara no ens hem assegut a una taula a parlar-ne amb l’actual Govern Municipal. Així doncs, què proposa BeC per Sarrià – Sant Gervasi? Quines són les vies que han de seguir els veïns i veïnes per no duplicar esforços i que se’ls hi faci cas? Quan voldran parlar amb la oposició per arribar a acords?

Per últim, vam trobar a faltar en el seu informe un repàs a coses que han passat en els darrers mesos: les festes de Nadal i Carnaval, amb les conseqüents polèmiques i valoracions de l’equip de Govern, per exemple. També vam dir-li que esperàvem un retorn de les diferents propostes aprovades en els passats plenaris, de la situació en la que es troben i com encara el Govern Municipal cadascun dels casos. Igual que també esperàvem una disculpa per no haver pogut assistir al darrer Consell Plenari, en aquell cas, extraordinari.