Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC exigeix al govern municipal un Pla de Xoc contra els pisos turístics il·legals

Jordi Coronas: 'El PEUAT no soluciona el problema sinó que el fa crònic'

Jordi Coronas, portaveu del grup municipal d'ERC
Jordi Coronas, portaveu del grup municipal d'ERC

El portaveu d'ERC, Jordi Coronas, ha presentat aquest matí les al·legacions dels republicans alPla Especial Urbanístic d'Allotjaments Turístics. Pel republicà, “el PEUAT del govern municipal és un desastre, no soluciona els problemes derivats del turisme sinó que els cronifica”. El portaveu ha exigit al govern BeC-PSC un Pla de Xoc contra els pisos turístics il·legals "per poder seure a parlar del PEUAT".

Els republicans han presentat un total de 8 al·legacions. Segons Coronas, “el PEUAT no s'aguanta per enlloc”. En primer lloc, “perquè genera inseguretats jurídiques; prova d'això són els més de 30 contenciosos adminstratius contra l'Ajuntament que poden costar una fortuna a la ciutat”. I en segon lloc, “perquè no resol el problema sinó que el fa crònic; no permet descongestionar les zones més saturades”. Pels republicans, “amb aquest PEUAT, els allotjaments turístics que tenim a Ciutat Vella seguiran existint perquè les llicències no desapareixeran, és més, pot passar que es creiï un mercat negre”.

“La moratòria no ha resolt el problema sinó que l'ha agreujat”

Per ERC, “el veritable problema que tenim a la ciutat és l'allotjament turístic il·legal”. Coronas ha explicat que Barcelona té entre 8000 i 15000 allotjaments turístics il·legals i que “la moratòria no ha resolt el problema sinó que l'ha agreujat”. El republicà ha lamentat que aquest fet “encareix el preu del lloguer, fent fora la gent dels seus barris i gentrificant els barris on ja tenim problemes”.

En aquest sentit, Coronas ha advertit al govern que “no seurem a parlar amb el govern municipal sobre una aprovació del PEUAT si no presenta un Pla de Xoc contundent contra els habitatges d'ús turístic il·legals”. Per ERC, la mesura de govern hauria de garantir prou recursos humans, pressupost i calendari. Els republicans també proposen que els recursos obtinguts de les sancions, serveixin per pal·liar els problemes en els barris amb més densitat turística. “Si aquest Pla no és sobre la taula quan es presenti el PEUAT, nosaltres no hi votarem a favor, de fet, tal i com està ara, hi votaríem en contra”, ha reblat.