Barcelona

Grup municipal

Notícia

Jordi Coronas (ERC): 'La tinença de Drets Socials ha fracassat amb el Top Manta'

'Permetre una activitat il·legal al carrer, ocupant l'espai públic, no és ser d'esquerres, és propi de l'ultraliberalisme'


Jordi Coronas, portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, ha mostrat la seva decepció pel pla presentat pel govern municipal per abordar la venda ambulant il·legal al carrer. “Estem decebuts perquè avui s'ha dit el mateix que fa 4 mesos, és una mera declaració d'intencions, però no s'ha avançat gens”, ha assegurat Coronas, qui va ser president de la Taula per l'abordatge del Top Manta. “Estem davant d'un fracàs de la tinença de Drets Socials i això pot derivar en un estiu tens”, ha advertit el republicà.

Coronas ha lamentat que “fa 4 mesos vam fer una roda de premsa amb la tinenta d'alcaldessa de Drets Socials, Laia Oritz, i avui estem al mateix punt”. El republicà ha recordat que “ja vam advertir que si no s'actuava ràpid, aquest estiu seria problemàtic” i “serà complicat perquè no s'ha abordat cap de les mesures de l'informe de la Taula del Top Manta i que estaven acordades amb el govern”.

Per ERC “no s'han abordat les qüestions socials amb l'èmfasi que s'hauria fet, nosaltres proposàvem uns 90 plans d'ocupació i no era un caprici”. “Hem invertit moltes hores de reunions amb govern, comerciants, manters, entitats, el tercer sector i, finalment, no s'ha fet res”, ha dit Coronas. “Considerem que és un fracàs de la tinença de drets socials que s'havia d'encarregar de tota aquesta qüestió, hi ha hagut una claríssima manca de voluntat política”, ha asseverat.

El portaveu dels republicans espera que “ara que aquest tema passa a la 1a tinença d'alcaldia, esperem que s'ho prenguin més seriosament, esperem que hi hagi un punt d'inflexió”.“Malauradament estem a l'estiu i tenim un problema, 800 manters als carrers, molts en situació de vulnerabilitat però creant un greuge cap a la ciutat, que perjudica el comerç i ocupa l'espai públic”, ha explicat.

Coronas ha volgut recalcar que “ser d'esquerres no és ser bonista sinó garantir els drets de tothom; ser d'esquerres no és deixar fer una activitat que és il·legal, que ven productes il·legals, que perjudica la ciutadania, que ocupa lliurement l'espai públic i, d'això, se'n diu ultraliberalisme”, ha reblat. Pel republicà, “ser d'esquerres no és ser permissiu sinó vetllar pels drets de tothom, de les persones vulnerables per descomptat i pels drets de la ciutadania en general”.