Barcelona

Grup municipal

Notícia

Capdevila: 'Cal investigar les comissions que es demanen a alguns comerços per portar-hi grups de turistes'La regidora d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Trini Capdevila, ha demanat al govern municipal que investiguin 'les comissions que alguns guies demanen als comerços per portar-hi grups de turistes'. Arran de les informacions aparegudes als mitjans de comunicació, Capdevila ha demanat decisió al govern per frenar aquest tipus de pràctiques, en tant que perjudiquen sobretot el comerç de proximitat. 'Les botigues de barri són les que pateixen més amb aquest tipus de pràctiques, perquè treballen amb marges més petits i absorbir grans grups de turistes suposa deixa de banda els clients habituals', ha defensat. 

'Uns 10.000 turistes visiten diàriament la zona de la Sagrada Família. Si amb mesures com la instal·lació de lavabos públics d'ús ciutadà aconseguim pal·liar la pràctica de les comissions als comerços, caldrà estudiar-ho', ha reclamat Capdevila.

La regidora republicana ha recordat també algunes de les reivindicacions dels comerciants de la zona, com ara assenyalar adeqüadament els altres atractius que té el barri, com una forma de fer que els turistes vagin més enllà de la visita al temple.