Barcelona

Eixample

Notícia

ERC i CiU del districte de l’Eixample reproven el govern Colau per la seva incapacitat de generar consensos i diàleg

El Consell Plenari del Districte de l’Eixample va aprovar ahir dilluns, 12 de desembre, una proposició presentada de manera conjunta pels grups d'ERC i CiU de reprovació del govern municipal que encapçala Ada Colau. La iniciativa va comptar també amb el suport dels grups del PP i C’s. La proposició va ser presentada per la incapacitat del govern per generar consensos i diàleg entorn de l’aprovació d’instruments de govern com són els PAM (Pla d’Actuació Municipal) i PAD’s (Pla d’Actuació del Districtes), el Pressupost 2017, les Ordenances Fiscals, l’Ordenança de Terrasses o el PEUAT (Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics). El districte de l’Eixample pateix problemes, que formaven part de les prioritats de l’actual govern de la ciutat durant la campanya electoral, però que van en augment, i pels quals no s’adopten solucions.

La proposició aprovada acorda:

“Reprovar la inacció del govern del districte i la seva incapacitat per a generar consensos i diàleg entorn a l’aprovació del Programa d’Actuació del Districte de l’Eixample, tal com ha passat també amb el PAM de ciutat.

Instar al govern municipal a centrar-se en la implementació de solucions efectives als principals problemes i reptes del Districte de l’Eixample, siguin aquests de ciutat o bé de Districte, i que incloguin:  Concretar la posició del govern municipal respecte el Pla Director de la Model de l’any 2010.  Trobar una ubicació definitiva pel parc de bombers de l’Eixample per tal d’alliberar l’espai que ocupa actualment la caserna de bombers provisional del Parc Joan Miró, donant compliment  a la respectiva sentencia judicial. Prioritzar la compra i posada en servei del Taller Masriera, com un equipament cultural de proximitat a la Dreta de l’Eixample tenint en compte la proximitat de la Zona 11 i les sinergies que s’hi poden generar.  Seguir avançant en el compliment del Compromís per Glòries, prioritzant la construcció dels equipaments de proximitat dels barris de Sagrada Família i el Fort Pienc, especialment l’habitatge social previst. Reformar l’Avinguda Diagonal entre el Passeig de Gràcia i la Plaça de les Glòries, tal i com estava previst i aprovà el Consell Plenari de l’Eixample, per tal de millorar l’espai públic disponible pel veïnat a aquest tram de l’avinguda. Garantir la creació de nous interiors d’illa cercant oportunitats de generar-los i aprofitant-les, més enllà de la finalització dels interiors ja previstos o en execució. Prendre mesures de suport i impuls als comerciants del Mercat de la Sagrada Familia i dels Encants Nous per tal de renovar la seva oferta i garantir-ne la viabilitat. Prendre mesures per frenar la bombolla del preu dels habitatges de lloguer al districte de l’Eixample, que estan augmentant a un ritme inèdit des de l’any 2001, concretant-ne al màxim les actuacions fins a final de mandat. Concretar també les ‘actuacions sobre l’impacte del turisme als diversos barris del districte’ que s’anuncien a la proposta de PAD”