Barcelona

Ciutat Vella

Notícia

L'Ajuntament comprarà Lancaster 7-13La Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat una proposició d'ERC que insta el govern a fer "totes les accions necessàries" per adquirir en forma de propietat municipal els edificis del carrer Lancaster 7, 9, 11, 13 i 13bis. ERC Barcelona ha justificat la mesura per la situació d'assetjament immobiliari a què estan sotmesos els veïns i les condicions d'insalubritat en què es troben els immobles.

La regidora d'ERC a l'Ajuntament Montse Benedí ha assegurat que "no n'hi ha prou amb sortir als mitjans a dir que s'especula amb l'habitatge, sinó que cal actuar". Benedí ha recordat que hi ha noves informacions que apunten a una venda en pack dels immobles del carrer Lancaster 7-13bis, i ha apuntat que "és una oportunitat que no podem deixar escapar". 


La regidora republicana ha recordat també la proposició presentada per ERC al plenari de districte de Ciutat Vella ( http://locals.esquerra.cat/bcnvella/article/90014/proposta-carrer-lancaster ) per "activar amb caràcter d'urgència els mecanismes dels quals disposa l'Ajuntament en aplicació de la Llei 24/2015 per afrontar l'emergència habitacional" i activar el dret a tanteig i retracte per definir tot el Raval Sud com a zona preferent.


"Si l'Ajuntament compra els edificis del carrer Lancaster donarem un missatge de força davant els fons voltors, i els veïns i veïnes podran continuar vivint a casa seva", ha sentenciat.

La proposta s'ha aprovat amb els vots a favor d'ERC, BeC, PSC, Grup Demòcrata i CUP.