Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra Republicana demanarà a Colau una fórmula per resoldre la situació de les entitats socials arran del 155

Els republicans exigeixen també al govern espanyol que es compleixin les inversions previstes entre Ajuntament i Generalitat

alfred bosch, alfred bosch erc

Esquerra Republicana presentarà una iniciativa a les Comissions de l'Ajuntament de la setmana vinent per tal que el govern Colau trobi la fórmula adient "per resoldre la delicada situació que viuen les entitats socials de la ciutat", com a conseqüència de l'aplicació de l'article 155. L'acció del govern espanyol ha suposat el bloqueig d'una transferència de 10 milions d'euros a entitats del tercer sector, la qual cosa les situa en una posició econòmica delicada.
 
El president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha demanat al govern municipal que "exerceixi una funció substitutòria". "Reclamem a l'Ajuntament que hi posi remei, ja sigui aconseguint que es cobrin les subvencions o bé cobrint-ho directament. No pot ser que el 155 l'acabi pagant la gent més vulnerable de la ciutat", ha assenyalat Bosch.
 
D'altra banda, els republicans presentaran també una iniciativa per exigir al govern espanyol que "compleixi el calendari de transferències i inversions pactades entre l'Ajuntament de Barcelona i el govern de Catalunya". "El 155 no pot impedir aquells convenis que ja estaven en marxa, com ara el conveni amb l'ATM pel tramvia o el que ja està en marxa per a l'arribada de la L9-L10 al Passeig de la Zona Franca", ha explicat Bosch. El líder republicà ha citat altres exemples de convenis en marxa com ara el trasllat de la presó Model.