Barcelona

Sant Andreu

Notícia

La victòria d'una majoriaFa un temps pensàvem que els protagonistes eren aquelles persones que sortien a la tele, en debats, tertúlies, diaris i entrevistes... això ha canviat.

Els protagonistes som la gent del carrer, del forner al mecànic, del taxista al professor i del metge al carter. Els protagonistes som aquells que un cap de setmana vam decidir dormir en centres educatius, amb amics, familiars, companys de feina, veïns o fills. Els protagonistes som aquells que vam anar repartint menjar per tota aquella gent que es quedava a dormir a aquelles escoles. Aquella gent que organitzava activitats per tot el cap de setmana, portava jocs o pel·lícules i es llevava ben d’hora per fer cafè, sí, aquelles persones també són protagonistes.

Les persones, que ben d’hora l’1 d’Octubre, ja eren a l’escola o arribaven per fer cua, organitzar les meses, els apoderats, interventors o RA... també ells són protagonistes.


Però, el protagonisme també es guanya, no només amb accions, sinó amb actitud. Aquella actitud, que, tota aquesta gent mencionada, va tenir per protegir les urnes. Sí, aquelles urnes que van arribar a l'escola gràcies a TOTA aquesta gent.

 Tota aquella gent que va aguantar cops, empentes, garrotades de porra, puntades i violència en general, també són protagonistes.

Aquella valentia, dignitat, fermesa i coratge de tota la gent aquell dia és la gran victòria d’una majoria, una majoria que va defensar una escola perquè d’altres poguessin votar, decidir el seu futur democràticament.

Aquesta majoria, molt tocada per tot el que està passant, és la que el dia 21D tornarà a guanyar, perquè com ja he dit, la valentia no és només una forma d’acció, sinó també d’actitud. I estic totalment convençut que tota aquella gent que va defensar, votar i guanyar l’1O segur que ho tornarà a fer el 21D. Sí, el 21D també s’han de protegir les urnes, però les protegirem d’una manera totalment diferent, amb vots a favor de la democràcia, amb vots a favor de la República declarada i en contra la violència i la repressió.

Jo, com a defensor, agredit i apoderat d’ERC l’1O, ho tornaré a donar tot el 21D i sé perfectament que no estaré sol, tindré una majoria de persones al meu costat per, un cop més, guanyar.

Defensem, votem i guanyem, COM SEMPRE!


Gerard Àlvarez
Secretari de comunicació i política parlamentària