Barcelona

Grup municipal

Notícia

Aprovada la proposta d'Esquerra Republicana per destinar més recursos per millorar la convivència al Raval

La proposició demana un protocol d'intervenció dels habitatges ocupats il·legalment i combatre el tràfic de droga


El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat avui una proposta d'Esquerra Republicana per destinar més recursos a combatre la inseguretat al barri del Raval. La iniciativa dels republicans demanava activar un "protocol d'intervenció en els habitatges ocupats il·legalment" i activar mesures urgents per "garantir la seguretat i la convivència veïnal

El president del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya, Alfred Bosch, ha començat donant les gràcies als veïns del Raval per les amenaces i la por que han hagut de patir i "per fer el que ha estat incapaç de fer el govern municipal". Bosch ha proposat "incrementar la pressió policial a Ciutat Vella, amb patrullatge les 24 hores i augmentant recursos". "Demanem també convocar urgentment la Junta Local de Seguretat i el Consell Ciutadà de Seguretat", ha assegurat.

Bosch s'ha referit també a l'ocupació de pisos que són propietat municipal, i ha assegurat que és inadmissible que pisos de l'Ajuntament siguin ocupats. "L'Ajuntament ha de ser capaç de controlar les seves propietats", ha assegurat. En aquest sentit, la proposició dels republicans també demana "agilitzar els terminis d'adjudicació i entrega dels pisos municipals" de la zona. 

La proposició d'ERC s'ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups excepte la CUP.