Barcelona

Horta-Guinardó

Notícia

Convoquem plenari extraordinari demanant al govern municipal que doni explicacions


El passat dimecres 12 de setembre, va tenir lloc un plenari extraordinari a la seu del districte d'Horta - Guinardó, en el que vam preguntar al govern sobre les informacions que surten de les retallades que farà l'Ajuntament arreu dels barris. Però primer de tot, com cada plenari, vam recordar que tenim presos i preses polítiques i exiliats i exiliades i que el PP, PSOE, C'S són els responsables de la repressió que estem patint diàriament. També vam expressar que si a ells els molesten els llaços grocs, a nosaltres ens molesta tenir els nostres representants legítims a la presó en el que hauria de ser, una democràcia del S. XXI.

Vam preguntar sobre quines afectacions hi haurà a les inversions previstes als nostres barris, perquè creiem que els veïns i veïnes tenen el dret de saber la veritat i el govern té el deure de donar resposta.

Vam demanar explicacions, ja que sabem que l'ajuntament no recaptarà el previst, sobretot a causa de l'impost de plusvàlues, i hi haurà un forat de més de 100 milions d'euros. Davant d'això, el govern municipal només té tres opcions: endeutar-se, entrar en dèficit o retallar. Vam preguntar què farien i malauradament el govern segueix amagant-se i no va contestar aquestes preguntes. Tanmateix, no és el primer cop que ens neguen a nosaltres, i al conjunt de la ciutadania, aquesta informació. Recordem que en els passats mesos de Juny i Juliol nosaltres, vam ser el primer grup municipal en demanar al govern, un llistat amb les inversions afectades per aquesta caiguda d'ingressos i la resposta va ser donar-nos informacions contradictòries però cap concreció. Es neguen a què la ciutadania pugui saber la veritat. Justament per aquest motiu, hem impulsat aquests plenaris extraordinaris arreu dels districtes de la ciutat.

Per últim, els vam reclamar que expliquessin si són veritat les informacions aparegudes que diuen que no es farà l'Escola Bressol de la Teixonera en aquest mandat. També vam preguntar si es portarà a terme la remodelació del Mercat de la Vall d'Hebron-Teixonera, i si també retallaran la part del pla de barris que afecta el barri de Sant Genís dels Agudells.


El nostre conseller Ricard Farin, va demanar al govern que expliquessin la veritat als veïns i veïnes d'Horta-Guinardó, però per part del govern no hi va haver respostes clares sobre aquestes inversions i de les possibles afectacions que patiran els veïns i veïnes del districte els pròxims mesos.


Reclamem altre cop al govern que sigui transparent amb la ciutadania i digui la veritat sobre les conseqüències que tindrà la seva mala gestió.