Barcelona

Clot-Verneda

Notícia

El Sant Jordi més solidari: 853 € contra la repressió


El 9 d'abril, el jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona informava a 17 dels 30 empresaris i alts càrrecs del Govern de la Generalitat de Catalunya processats per la seva contribució decisiva en el referèndum d’autodeterminació que vam celebrar a Catalunya l'1 d’octubre de 2017, que havien de fer front a una fiança solidària de 5,8 milions d’euros.

Davant d’aquest nou abús de poder de l’Estat Espanyol en aquesta causa general oberta contra l’independentisme català per gosar implementar les seves idees democràtiques gràcies a les majories aconseguides a les urnes, les companyes i companys del Clot-Verneda vam decidir col·laborar al màxim amb els represaliats i vam acordar recaptar fons per a la Caixa de Solidaritat i Resistència a les parades informatives planificades per a aquest Sant Jordi de 2019.

                

Així, el 23 d’abril, el Clot-Verneda sortíem al carrer amb la màxima empenta malgrat la pluja que queia les primeres hores del dia. A les 9 h implantàvem la paradeta a Rambla Guipúscoa amb Bac de Roda al barri de Sant Martí de Provençals. Un cop passats els ruixats matinals, la parada va ser un continu de veïnes i veïns que s'apropaven i feien la seva aportació solidària per a la Caixa de Resistència i recompensàvem mínimament el seu gest amb petits detalls elaborats per les nostres companyes i companys de Casal. Cap a les 14 h, acabàvem de recollir i la caixa ja pujava a més de 450 €.

                

A les 17 h, la nostra paradeta informativa ja es deixava veure novament, aquest cop al carrer Rogent amb carrer Bassols, acompanyant la del nostre Jovent Republicà de Sant Martí que estava allà des del matí. Més de tres hores de rebre la solidaritat i la bona companyia de les veïnes i veïns del Clot-Camp de l'Arpa. Passades les 20 h, recollíem amb uns 400 € més a la Caixa de Solidaritat per als nostres represaliats.

                

Una jornada gran, una jornada de solidaritat i resistència. Una diada de Sant Jordi de llibres i roses, però aquest any 2019, davant la involució democràtica que vivim, una diada de solidaritat amb els represaliats. Desenes de companyes i companys del Clot-Verneda col·laborant i veïnes i veïns, Barcelonines i Barcelonins, col·laborant amb el nostre projecte de fer de Barcelona la capital dels Drets i les Llibertats, de fer de Barcelona la millor Ciutat del món, de fer de Barcelona la capital d'un nou Estat: la capital de Catalunya.

                

Dijous 25 d'abril, en Roger, el nostre secretari de Política Municipal al Clot-Verneda, entregava en nom de totes i tots els 853 € recaptats a les parades informatives de Sant Jordi del Clot-Verneda als representants dels treballadors del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT).

                

Esquerra Republicana de Catalunya, el partit de Macià i Companys, el partit que sempre en els seus 88 anys d'història sense un cas de corrupció a les seves files s'ha mantingut fidel a Catalunya i a la República, per Sant Jordi novament, va tornar a ser a on s'havia de ser, al costat dels que treballen per Catalunya, al costat dels qui han arriscat tot per donar-nos un futur millor a la resta.

Salut i República!