Barcelona

Clot-Verneda

Notícia

Cartes des del Clot-Verneda per la llibertat


9 de juny de 2019 surt de Barcelona direcció al centre penitenciari d'Alcalá Meco a Madrid una nova carta per la llibertat dirigida a l'estimada Dolors Bassa. Des del 20 de febrer, dia en què va sortir la primera carta per la llibertat cap a Madrid, en aquest cas cap al centre penitenciari de Soto del Real i dirigida a l'Oriol Junqueras, les companyes i companys del Clot-Verneda ja hem redactat i enviat cinc cartes a les nostres companyes i als nostres companys víctimes de la repressió que està exercint l'Estat Espanyol contra l'independentisme català. Entremig d'aquestes dues cartes escrites des de la màxima de les estimes, tres més dirigides a la Marta Rovira aquest cop enviada a l'exili que pateix a Suïssa, a la Carme Forcadell enviada a Alcalá Meco i al Raül Romeva enviada a Soto del Real.

Cartes de suport i escalf que pretenien fer recordar als qui han donat tant com la seva llibertat per la llibertat de Catalunya, que estem amb ells i no deixem mai de pensar-hi. Al febrer les preses i presos polítics catalans eren deportats a les presons madrilenyes per fer front al Judici de la Vergonya de l'Estat Espanyol. Va ser aleshores quan les companyes i companys del Clot-Verneda vam decidir fer costat amb aquestes cartes per la llibertat a les preses i presos que havien de fer front a aquesta injustícia redactant de manera col·lectiva aquestes cartes d'admiració i estima. Les cartes pretenien que malgrat en alguns moments el focus podia semblar que es desviava cap a les batalles electorals que han tingut lloc aquests mesos, totes i tots els represaliats segueixen en els nostres pensaments i la seva llibertat segueix sent part essencial que ens motiva a seguir ferms en la nostra militància, en els nostres ideals. 

Cinc mesos després, el judici queda vist per sentència i malgrat que totes i tots desitgem la seva posada en llibertat immediata i d'acord al Grup de Treball contra la Detenció Arbitrària de les Nacions Unides, som realistes i conscients per tant que això no serà així, que l'Estat Espanyol ja fa temps que està desacomplexat i no entrarà en raó. Per tant seguirem, per tant no oblidarem les companyes i companys que seguiran passant els seus dies entre reixes a l'espera d'una sentència que de ben segur serà injusta i a la qual haurem de respondre com es mereix tal aberració jurídico-política.

Oriol, Carme, Raül, Dolors, Jordi Cuixart, Jordi Sanchez, Quim, Jordi Turull, Josep, Marta, Carles, Meritxell, Toni, Anna, Lluís, Clara us volem a casa ja, volem que acabi aquesta injustícia que us reprimeix i igual que reprimeix a totes les companyes i companys encausats pel Jutjat d'Instrucció Número 13 de Barcelona i els encausats a l'Audiència Nacional en aquesta causa general contra l'independentisme, contra la democràcia i la llibertat.

Una abraçada amb tot el nostre escalf!