Barcelona

Federació

Notícia

Vallugera: “Aturem amb el nostre vot aquest Estat que farà el que convingui per defensar-se”


La candidata d’ERC al Congrés Pilar Vallugera ha defensat des de les Corts el vot per a Esquerra Republicana i l’independentisme com a manera d’”aturar” l’Estat espanyol, que assegura que abans vol ser “Estat” que “Estat de dret” i que posa per damunt la seva unitat abans que la llibertat d’expressió.

En l’últim acte de campanya a Barcelona per les eleccions generals d’aquest diumenge, Vallugera també ha defensat que els catalans i catalanes “no som súbdits”, sinó “ciutadans i ciutadanes, gent normal del carrer que ja en té prou de tot plegat”, i els ha animat a continuar resistint davant la “cursa de fons” que durà el país a la seva independència.

A l’acte també hi ha participat la candidata al Senat Ana Surra, que ha volgut deixar clar que la qüestió social és clau en el 10-N. En aquest sentit, ha afirmat que diumenge també es vota per defensar les pensions, per “no haver de morir treballant”, i pels drets dels i les immigrants, entre d’altres.

També s’ha referit al fenomen migratori la diputada republicana al Parlament Najat Driouech, que ha defensat que el projecte d’ERC és “inclusiu”, “per a tothom”. “Volem una República on tothom hi càpiga, una República on hi predomini la igualtat”, ha assegurat, alhora que ha reclamat el vot a aquest partit per poder “treure els colors” a Madrid a l’autoanomenada esquerra d’àmbit espanyol.

A l’acte també hi ha participat el regidor d’ERC a l’Ajuntament i veí de les Corts, Jordi Castellana, que en clau de país ha volgut deixar clar “no n’hi ha prou amb mobilitzar-se si després no s’aconsegueix el diàleg”, així com que tampoc només si hi ha diàleg però sense mobilització. “Hem de fer allò que ens doni més força per ser-ne més i apropar-nos així a la República”, ha conclòs.