Barcelona

Sarrià-Sant Gervasi

Notícia

Biblioteca amb nom de dona!


El grup municipal de districte d’ERC Sarrià – Sant Gervasi ha entrat avui dimarts a registre un prec per escrit per tal que el nom de la biblioteca de Sarrià sigui d’una dona vinculada a la literatura o el coneixement i que s’esculli a través d’un procés participatiu.

Avui a la Comissió d’Economia i Hisenda s'han portat a aprovació els pressupostos pel  2020. Una de les principals partides és la que preveu el projecte de la llargament reivindicada biblioteca de Sarrià.

ERC Sarrià – Sant Gervasi celebra que s’hagi incorporat novament aquest equipament, després d’haver estat ja pressupostat anteriorment. Sembla que aquesta vegada serà la vençuda. Per aquest motiu, pensem que, a l'hora que es va desenvolupant el projecte, el govern del districte hauria d’endegar un procés participatiu per escollir-ne el nom. 

El districte de Sarrià – Sant Gervasi compta amb tres biblioteques: la Josep Miracle (Vallvidrera), la Josep Clarà (Tres Torres) i la Joan Maragall (Sant Gervasi – Bonanova). És hora que en tinguem una amb nom de dona i que s’esculli seguint un procés semblant al de la Biblioteca Montserrat Abelló, dut a terme el mandat passat en què es van involucrar tant les escoles com el Consell de la Dona.

El Consell de Dones de Sarrià – Sant Gervasi ha fet un gran tasca en els darrers anys proposant noms de dona per al nomenclàtor del districte. Els llocs disponibles, no sempre són els més lluïts, ja que, en uns barris tan urbanitzats, és molt difícil generar grans espais nous.

Tenim una oportunitat per posar un nom de dona a un equipament rellevant del districte i no l’hem de deixar perdre!