Barcelona

Federació

Notícia

Gerard Gómez del Moral, nou president d'ERC-Barcelona


La nova Permanent obté el 91,12% dels vots favorables de la militància

Gerard Gómez del Moral ha pres aquest dissabte el relleu de Robert Fabregat com a president de la Federació de Barcelona en la sessió plenària del 62è Congrés de Barcelona, on han estat ratificats els resultats de la Jornada Electoral, celebrada el divendres 31 de gener. La candidatura encapçalada per Gómez del Moral ha obtingut el 91,12% dels vots favorables.

El nou president ha agraït tot el suport de la militància i ha deixat clar en la seva intervenció que Esquerra vol exercir el seu lideratge a Barcelona: “Hem d’enviar un missatge clar a Ada Colau i Jaume Collboni: el proper alcalde de Barcelona serà d’Esquerra”.“ERC vol ser una eina eficaç, una opció guanyadora i capaç d’exercir la victòria. Volem governar per transformar la realitat, corregir les injustícies i millorar la vida de les veïnes i els veïns”, ha continuat. L’eina per aconseguir-ho, ha dit, és crear un projecte eficaç i fort per a la Federació “situant Barcelona com la capital de la independència, creant una ciutat amb visió metropolitana per resoldre els problemes de la ciutadania i situant Barcelona com a líder dels reptes que té en global el partit”. “La feina comença avui, però no de nou perquè som una llarga històrica de relleus i lideratges que ens han portat on som”, ha conclòs.

L’obertura de l’acte ha anat a càrrec del coordinador nacional del partit, Pere Aragonès, qui ha destacat la feina d’Esquerra a Barcelona: “En aquests dos últims anys hem demostrat que tot el que ens deien que era impossible, nosaltres ho fem possible. Hem guanyat unes eleccions municipals a Barcelona quan ens deien que encara hi havia un gran pes de l’esquerra que mira massa a Madrid i poc al país. Doncs ho vam fer”.

En aquest sentit, ha reiterat que en un futur “necessitarem grans consensos” i ha lamentat que hi ha “partits que s’autoexclouen d’aquests consensos, com el PSC, que ni tan sols va venir a veure els presos a la comissió del 155”. “No tenim res a pactar, ERC és honesta i té paraula”, ha apuntat. I ha conclòs la seva intervenció assegurant que aquesta ha de ser la responsabilitat del partit: “Esquerra fa de ròtula per generar consensos sobre polítiques socials i grans canvis de Barcelona i l’Àrea Metropolitana com la lluita pel dret a l’habitatge, que és també la lluita contra el canvi climàtic i contra la gentrificació. Això només ho superarem amb una mirada àmplia sobre el conjunt de Barcelona”.

En la seva intervenció, el coordinador nacional ha agraït la feina de la presidència sortint: “Els anys del mandant sortint han estat anys en què ERC ha guanyat a Barcelona. Vull fer un agraïment a tots militants de Barcelona, a l’equip de Robert Fabregat, per la feina de vertebrar el partit a la ciutat, i a l’Ernest Maragall”. Un compromís polític que ha assegurat que també tindran Gómez del Moral, la nova secretària general, Anna Nebreda, i tots els membres de la nova Permanent de Barcelona.

El president sortint, Robert Fabregat, ha ratificat la seva confiança amb el nou equip i ha recordat que “ERC és i ha de ser un partit que creix. La nova etapa ens continuarà portant satisfaccions. Toca que Esquerra sigui de veritat el partit referent a Barcelona i hem de liderar des de la ciutat el futur el partit”.

Mitjançant una videoconferència des de Ginebra, la secretària general d’Esquerra Republicana, Marta Rovira, ha tancat el 62è Congrés de Barcelona. Ha felicitat el nou equip i els ha demanat que mantinguin el llistó: “Barcelona ha de liderar molt més del que lidera Esquerra Republicana, ha de ser motor del futur i progrés”. “Volem governar Barcelona i el país. Sabem perquè i com volem fer-ho, no volem desaprofitar les oportunitats per construir futur i apropar-nos a la República Catalana. Només generant consensos hem fet aquests passos contundents i irreversibles cap al nostre objectiu”, ha afegit a tall de tancament.