Barcelona

Federació

Notícia

“Salut i Educació protagonitzen el 50% de les inversions dels Pressupostos de la Generalitat a Barcelona”


La 16a Assemblea de Barcelona, celebrada aquest dijous, ha centrat la seva activitat en un debat sobre els Pressupostos de la Generalitat i la seva repercussió a Barcelona. La presentació ha anat a càrrec del secretari general del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda, Albert Castellanos, qui ha destacat que es tracta d’uns nous comptes que han de “marcar un nou segle amb millores en sostenibilitat, infància i igualtat de gènere”.

El també vicesecretari de Creixement de la Federació de Barcelona ha apuntat cap a les polítiques socials com a eix prioritari: "Més de 36.000 MEUR es destinaran al sector públic, amb Salut i Educació al capdavant. El 77% en polítiques socials és fruit de la recomposició de la despesa de la Generalitat". I és que, com ha assenyalat, entre 2010 i 2018 s’ha reduït un 89% el dèficit, el que suposa una disminució de 8.099 milions d’euros.

Pel que fa a l’impacte a Barcelona, també les àrees de Salut i Educació són les més beneficiades. “Protagonitzen el 50% de les inversions”, ha detallat, “es destinaran 21 milions d’euros en projectes per a l’hospital Vall d’Hebron; més de 14 milions d’euros al Clínic; i uns 12 milions d’euros a Sant Pau”.

Pel que fa al segon àmbit, ha posat de manifest la intenció del govern català d’augmentar la xarxa de centres: “Iniciem un pla d’execució per a l’obertura de nous centres, com la inversió de 4,6 milions d’euros en l’Institut-escola Angeleta Ferrer de l’Eixample”.

Malgrat les xifres que avalen l’objectiu del govern d’impulsar les polítiques socials, Castellanos ha reconegut que Barcelona, “l’economia capaç de generar més ocupació per habitant que el conjunt de Catalunya”, té una estructura “molt terciaritzada i precaritzada on molta gent que treballa és pobre”. Un tret de la ciutat sobre la qual treballaran per corregir.

L'Assemblea ha acabat amb la lectura del manifest del Dia de la Dona d'aquest pròxim 8 de maig, a favor de la lluita per la igualtat i els drets de les dones.