Barcelona

Sarrià-Sant Gervasi

Notícia

Primera reunió telemàtica conjunta d'ERC SSTG i ERC Gràcia sobre el Covid 19


Aquest dimecres 15 d’abril  la militància d’Esquerra Republicana de Sarrià-Sant Gervasi i de Gràcia hem celebrat la primera reunió conjunta de forma telemàtica, en el marc del programa  “Connectem-nos”.

Aquest projecte ha estat pensat pel partit per activar la participació política i el debat intern en temps de confinament per la pandèmia del Covid-19.
I precisament la situació actual arran de la pandèmia i les perspectives de desconfinament en un futur, confiem no molt llunyà, han centrat la trobada amb el Robert Fabregat, director general de Recerca i Innovació en salut, de la Conselleria de Salut de la Generalitat.

Més enllà de destacar la impressionant resposta, dia a dia,  dels professionals sanitaris, el Robert Fabregat ha explicat com des del departament s’han destinat 4 milions d’euros per desenvolupar 19 projectes de recerca i innovació contra el Covid-19. “Aquells que se centren en aconseguir vacunes contra el virus han de ser necessàriament més lents. No menys de deu o dotze mesos, per tal de tenir totes les garanties de seguretat”, ha dit. En canvi, els estudis sobre seroprevalença, per saber la taxa d’immunitat de la població i quin nivell de protecció s’aconsegueix, poden ser més ràpids i contribuir molt a la feina dels sanitaris. Fabregat també ha explicat que altres estudis se centren en fàrmacs que ja són al mercat i que, en cas de demostrar-se la seva eficàcia contra el coronavirus,  “la implementació és molt més ràpida, perquè no cal tornar a fer tots aquests assajos de seguretat”.

En el torn de paraules se li ha preguntat, entre d’altres, sobre com es preveu el desconfinament. Ha insistit que cal ser prudents i responsables per no malmetre el què s’ha aconseguit i que, en qualsevol cas, s’haurà de fer amb seguretat, tenint el màxim control sobre la pandèmia, sense precipitacions, per tal de poder mantenir els possibles rebrots per sota de la capacitat del sistema sanitari.

També se li ha preguntat sobre el cobrament dels tests  als usuaris, per part de residències privades. Ha insistit que en cap cas es pot cobrar per aquests tipus de proves i ha instat a denunciar-ho.

Sens dubte, la trobada ha estat una molt bona oportunitat, per la trentena de participants, de prendre més consciència del repte que afrontem i de la necessària coresponsabilitat de totes i tots per superar-lo.