Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC llança la campanya 'Impulsem l'endemà' i porta a votació una Taula de ciutat per a la reactivació de Barcelona


Els republicans també presenten una proposta per complir amb el pressupost acordat i fer front a la crisi sanitària i als reptes de la ciutat, així com demanaràreforçar el servei del SAIER i instar a l’Estat a regularitzar la situació deles persones migrades.

Com ja va anunciar Ernest Maragall al darrer ple extraordinari, Esquerra Republicana promourà la creació d'una Taula de ciutat que fixi l'agenda de reactivació social, cultural i econòmica de Barcelona. Aquesta proposició, que els republicans porten a votació a la propera comissió conjunta que se celebrarà dimecres de forma telemàtica, hauria de comptar amb representants de l'administració, empresaris, treballadors i agents socials en peu d'igualtat encarregats de dibuixar l'estratègia d'avenç cap a la nova economia post COVID. A més, la iniciativa demana revisar la Carta Municipal per reforçar i ampliar les competències del consistori i acordar una Carta de Ciutadania que determini els drets i deures dels barcelonins i barcelonines i ajusti el model de ciutat a la nova realitat.
 
Campanya 'Impulsem l'endemà'
Aquest dimarts el Govern d'Impuls, liderat per Ernest Maragall, llança la campanya 'Impulsem l'Endemà' amb un vídeo de tots els regidors i regidores del Grup Municipal. Es tracta d'un espai de reflexió que busca depassar les solucions polítiques, econòmiques i socials clàssiques, per definir propostes clares i valentes que ja s'estan configurant tant en l'àmbit sectorial com territorial. El projecte recull una suma de propostes i plantejaments per a la Barcelona del demà que compten amb tot el coneixement possible, tant pel que fa a iniciatives d'altres ciutats com d'entre els experts del nostre entorn.

Des de l'inici de la pandèmia, el grup d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Barcelona ha estat treballant per trobar solucions a les afectacions del virus i alhora estudiant diferents escenaris de futur. Regidors, consellers i equip tècnic han estat en contacte amb actors socials i econòmics de la ciutat que han permès configurar la creació d'una Taula de Ciutat que aquest dimecres Esquerra Republicana portarà a votació a la Comissió conjunta i que té per voluntat dibuixar escenaris de futur plausibles.

Al vídeo, els regidors marquen com a reptes prioritaris per afrontar la crisi sanitària, buscar respostes més ambicioses, lluitar contra les desigualtats, garantir el dret a l'habitatge, enfortir el sistema sanitari, donar suport als joves, als treballadors i als petits empresaris, pensar en els infants i aprofitar el moment per redefinir el model turístic, no tornar als nivells de contaminació que teníem o sumar esforços entre educació i cultura.
 
Compliment del pressupost
A la Taula de ciutat, ERC Barcelona també sol·licita modificar el model de finançament municipal, per això portarà a la comissió un prec perquè l'Ajuntament es comprometi a complir amb el pressupost acordat, un pressupost ambiciós que, un cop reprogramat, permetrà fer front a la crisi sanitària i als reptes estructurals de la ciutat, aplicant els romanents de tresoreria, els superàvits acumulats a diferents administracions municipals (com l'Institut Municipal d'Informàtica o l'Institut Municipal d'Hisenda), així com demanarà instar a l'Estat a fer els canvis normatius necessaris per garantir una major autogestió financera del consistori.
 
Regularització de les persones migrades
Esquerra també insistirà en el seu compromís amb la situació de les persones migrades que ara mateix són uns dels segments de població més afectats per la crisi. Així, el Grup Municipal d'Esquerra Barcelona reclamarà més recursos i personal per reforçar el Servei d'Atenció als Immigrants, Estrangers i Refugiats (SAIER), que ara mateix està col·lapsat amb uns 6.000 expedients en cua que poden arribar a augmentar amb la situació actual. Tanmateix, els republicans demanaran al Govern municipal que insti a l'Estat a regularitzar de forma immediata a les persones migrades que resideixen al país per garantir els seus drets bàsics com a població.