Barcelona

Sarrià-Sant Gervasi

Notícia

Un carril bici a la Via Augusta? Ara és el moment!


El passat mes de desembre, el plenari del districte de Sarrià - Sant Gervasi aprovava una proposta del nostre grup municipal per tal es projecti un carril bici que recorri la Via Augusta de cap a cap: des de la Diagonal fins a la Plaça Borràs. Es tracta d’una aposta estratègica ja que aquesta via vertebra el districte i el connecta amb l’Eixample i Gràcia.
 
L’objectiu del grup d’ERC Sarrià - Sant Gervasi era posar sobre la taula mesures eficaces per fer front al xoc climàtic des del districte. Qui ens havia de dir que una proposta així prendria més sentit encara arran de l’emergència sanitària causada per la pandèmia del Covid19!
 
Aquesta aturada obligada ha esborrat pràcticament els vehicles dels carrers durant setmanes i ha donat pas a un paisatge inèdit gairebé idíl·lic si no fos per la gravetat de la situació: carrers tranquils, sense soroll, sense fum i, sobretot, segurs per a vianants i ciclistes. 
 
La crisi del Covid19 també ha fet que els nivells de contaminants a l’atmosfera hagin baixat substancialment. Tot i que això no tindrà un impacte a llarg termini, si no ho mantenim, és una mostra dels efectes que pot  tenir una reducció sostinguda de les emissions.
 
La tornada gradual a l’activitat no serà una tornada a “l’antiga” normalitat, ni ho ha de ser. 
 
En primer lloc, caldrà que continuem mantenint el distanciament social i altres mesures preventives per evitar encomanar-nos. En segon lloc, d’una crisi com aquesta n’hem de sortir amb nous aprenentatges, en aquest cas, que val la pena reduir considerablement el trànsit de vehicles que emeten contaminants.Per tot això, les conselleres i els consellers del nostre grup municipal així com els regidors Max Zañartu i Jordi Castellana van participar a lbicicletada “confinada” que va tenir lloc el passat diumenge dia 19 convocada per la Plataforma Bici Augusta. Una plataforma que conformen diverses entitats del districte, i que reivindica la construcció d’un carril bici per aquesta via. 
 
El grup municipal de districte d’ERC Sarrià - Sant Gervasi considera que és el moment d’accelerar aquest projecte. Per això al proper plenari demanarem al govern que, mentre treballa en la redacció del projecte, s’avanci posant mesures que permetin que, abans que el vehicle privat torni a ocupar tot l’espai, la bicicleta i els vianants en guanyin una part al llarg de tota la Via Augusta.