Barcelona

Sarrià-Sant Gervasi

Notícia

La Casa Buenos Aires, un projecte de cohesió a Vallvidrera

En un article publicat a la revista El Jardí de Sant Gervasi i Sarrià, la consellera portaveu d’ERC al districte, Mercè Amat, ha defensat que el projecte de La Casa Buenos Aires a Vallvidrera és un element que pot contribuir positivament a cohesionar el barri. En aquesta sentit, ha defensat que “l’Ajuntament hauria d’intervenir per tal de protegir l’antic Hotel Buenos Aires i vetllar perquè l’especulació no contribueixi, encara més, a l’elitització de Vallvidrera”.

En una societat que prima l’individualisme i la cobdícia, a ERC defensem que cal treballar per consolidar aquelles iniciatives d’autogestió, així com també les de gestió cívica d’equipaments municipals,  que fomenten la cohesió social.


Com recull la consellera Amat, els nostres barris es preserven protegint el patrimoni arquitectònic però també el patrimoni intangible que generen els veïns i veïnes a través de projectes comunitaris com el de la Casa Buenos Aires.

Amb tot, denuncia que el catàleg de patrimoni de Barcelona, de 1976, és obsolet: es va fer a corre-cuita i va prioritzar els elements singulars i no conjunts. Barcelona té i tenia nuclis amb importància històrica, memorial i patrimonial que cal protegir. “Si Vallvidrera perd un altre d’aquells hotels d’aquella vila d’estiueig que va ser, a més de perdre un magnífic edifici d’elements modernistes, també perdrem un edifici amb una llarga història vinculada al barri”, diu.
També al Putxet, al Farró o Tres Torres, entre d’altres, hi ha edificis i conjunts que cal protegir abans no sigui massa tard.

Podeu consultar l’article de "El Jardí" a: https://diarieljardi.cat/els-grups-politics-opinen-sobre-la-buenos-aires-de-vallvidrera/