Barcelona

Federació

Notícia

El Jovent Republicà de Barcelona crea la Regidoria de Joventut d'Impuls


Un any després de la victòria d’Esquerra Republicana a les eleccions municipals de Barcelona i l’assumpció per part dels republicans del paper de primera força de l’oposició, el Jovent Republicà de Barcelona posa en marxa la Regidoria de Joventut d'Impuls.

Concebuda dins del marc del Govern d’Impuls d’ERC Barcelona, l’àrea està formada pels 8 consellers i conselleres de districte del Jovent Republicà de Barcelona, així com del seu regidor Max Zañartu. Amb l’objectiu de fiscalitzar i impulsar les polítiques de joventut a la ciutat, la Regidoria de Joventut d'Impuls es posa a disposició de les entitats juvenils, i dels i les joves de Barcelona, en la lluita per una ciutat emancipadora que permeti a la seva joventut desenvolupar un projecte de vida digna.

Tot i que el naixement d’aquest organisme es fa oficial ara, ja fa mesos que els representants electes del Jovent Republicà treballen en aquesta direcció tant als districtes com a la Casa Gran. En aquesta línia, el Jovent ha posat sobre la taula en repetides ocasions temes cabdals com els casals d’estiu, els locals per a caus i esplais, així com l’urbanisme amb perspectiva de gènere o serveis socials.

Durant el període de confinament, la Regidoria de Joventut d'Impuls ha creat tres grups de treball per avançar en tres projectes diferents durant els propers mesos: ocupació juvenil, salut mental i lleure

Un dels projectes que ha centrat i centrarà més l’atenció d’aquest nou organisme són els casals d’estiu. Per això els i les representants electes del Jovent Republicà de Barcelona s’oferiran durant les properes setmanes al major nombre d’agrupaments escoltes i esplais de la ciutat per prestar qualsevol tipus d’ajut necessari per organitzar activitats de lleure durant l’estiu. En aquest sentit, posa a disposició del jovent de la ciutat el seu equip de consellers i conselleres de districte: Alba Segura (Ciutat Vella), Josep Solé (Eixample), Ling Ling Masferrer (Sants-Montjuïc), Elisabet Bercial (Les Corts), Nil Font (Sarrià-Sant Gervasi), Marc Bosc (Gràcia), Ricard Farín (Horta-Guinardó), i Júlia Mayor (Sant Andreu); i el seu regidor (Max Zañartu).

Un altre eix de treball durant els propers mesos serà l’ocupació juvenil. Conscients de la situació d’emergència ocupacional provocada, en part, pel possible enfonsament d’un sector turístic (altament precari) que dona feina estacional a milers de joves barcelonins, la Regidoria de Joventut d'Impuls pretén impulsar un conjunt de mesures de xoc per evitar que milers de joves de la ciutat es quedin sense ingressos durant l’estiu.

La Regidoria de Joventut d'Impuls pretén ser una eina útil al servei dels i les joves de la ciutat, posant a disposició el seu capital humà i polític per la consecució d’una Barcelona que no condemni el seu jovent a la precarietat permanent.