Barcelona

Sant Martí

Notícia

Barcelona situa com a prioritat, a proposta d’ERC, lluitar contra l’infrahabitatge i la sobreocupació a la ciutat


L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat avui una proposició d’Esquerra Republicana per tal que el consistori reconegui que la ciutat pateix un problema d’infrahabitatge i sobreocupació d’habitatge, i perquè l’Ajuntament doti de recursos humans, materials i econòmics per, inicialment, detectar l’abast real d’aquesta problemàtica i, després, per oferir una solució habitacional digna a les persones afectades.

“Demanem que es posi aquest tema en l’agenda política: que el govern reconegui la problemàtica i l’assumeixi com una de les prioritats del mandat en matèria habitacional”, ha declarat la regidora d’ERC Eva Baró, que ha criticat la manca de dades oficials sobre quants ciutadans de Barcelona es troben en situació d’infrahabitatge o sobreocupació: “algunes fonts com Càritas estimen que al 2019 hi havia unes 10.000 llars en una situació equiparable en el seu àmbit territorial”.

La proposició, que ha comptat amb el suport de tots els grups de l’oposició i l’abstenció del govern, assumeix que els problemes d’accés a l’habitatge a Barcelona s’ha agreujat durant la pandèmia i situa lluitar contra la problemàtica de l’infrahabitatge i de la sobreocupació com una prioritat de l’executiu municipal. A més, el text estableix que el govern municipal haurà de dotar dels recursos humans, materials i econòmics suficients per tal de donar una solució habitacional digna a les persones afectades.

“Fa 3 anys i mig des d’ERC ja insistíem en aquest tema”, ha recordat Baró, apuntant que al 2017 els republicans ja van presentar una proposició per posar en marxa un pla de xoc per ajudar les famílies en aquestes situacions. “3 anys i mig i una pandèmia després, la situació s’ha agreujat i s’agreujarà i Barcelona segueix sense estar preparada i ni tant sols sap quants dels seus ciutadans es troben en aquesta situació”, ha reblat Baró.