Barcelona

Sant Martí

Notícia

Maragall presenta les principals mesures d’ERC per reactivar Barcelona a través del pla ‘Impulsem l’endemà’


ERC insisteix al govern municipal que no retalli el pressupost per  i que explori vies per utilitzar els romanens, reclamar inversions directes de l'Estat o endeutar-se


El president del Grup Municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha presentat aquest dijous els principals eixos d’actuació del programa ‘Impulsem l’endemà’, que ERC ha estat preparant des de que es va declarar l’estat d’alarma, perquè Barcelona pugui sortir de la millor manera de la crisi per la Covid-19 i reactivar la ciutat.

Maragall ha defensat que, amb aquest document, ERC deixa clar que l’Ajuntament no s’ha de “limitar” a gestionar la crisi i les seves conseqüències, sinó que “també ha d’impulsar, construir i mirar lluny”, a més de ser “ambiciosos i responsables” amb els reptes que la situació planteja.

El document, que ha estat treballat i consensuat pels regidors i consellers de districte d’ERC amb els sectors econòmics i socials, presenta 10 reptes bàsics que el grup municipal ja ha traslladat a la Taula de Ciutat i a les respectives taules sectorials.

Entre els eixos, Maragall ha destacat la “reactivació de l’economia” per fer que la ciutat “torni a créixer” a través de diversos mecanismes com ara el canvi del model productiu o la reindustrialització. El mateix text també demana la creació d’un salari mínim de ciutat o la constitució d’un Pacte per l’Equitat a Barcelona per acordar un Nou Contracte Social que doni garanties per a un nou model de sostenibilitat social. Un altre de les principals vies de treblall és la “transformació” de la ciutat, ja que segons ERC no només cal “mantenir” o “recuperar” el que teníem sinó que cal “transformar”, com per exemple en el camp de l’emergència climàtica o l'ampliació d'un 25% de l'espai per al vianant que es va aprovar en el darrer plenari i que s'està treballant amb el tècnics. En aquest sentit, Maragall també ha defensat que cal “canviar les regles” per aconseguir que els Ajuntaments “aspirin a estar en la mitjana europea” pel que fa a l’assumpció de responsabilitats. “El rol del sector públic ha de ser més potent, amb una gestió més directa i capacitat de regulació i control del sector privat”, ha exemplificat el líder d’ERC a l’Ajuntament, a més d’insistir que cal “eliminar els límits” de l’Ajuntament com a institució. Pel que fa a altres eixos, el document ‘Impulsem l’endemà’ també proposa “fer de l’habitatge un dret essencial” a través de mesures com ara la necessitat “urgent” de revisió del PEUAT, tal i com es va aprovar el consistori fa unes setrnanes. 

Maragall, que ha defensat que el projecte de mesures d’ERC està “obert” a nous canvis o consideracions segons com avanci la situació, també ha citat altres mesures que hauria d’emprendre la ciutat com ara la reducció de desigualtats en el mercat de treball, amb la implantació d'un 'xec servi' per a treballadores de la llar, valorar una reforma horària a la ciutat per conciliar la vida laboral i familiar o fer de Barcelona una ciutat “líder” en avenç real en el camp de la perspectiva de gènere.