Barcelona

Horta-Guinardó

Notícia

Primer any de Govern d'impuls a Horta-Guinardó


                           

 Avui fa un any que vam prendre possessió com a consellers i conselleres d’Esquerra Republicana al districte d’Horta-Guinardó. Dos mesos després de guanyar les eleccions a la ciutat, i a més de la meitat dels barris del districte, els 5 preníem possessió dels nostres càrrecs. Tanmateix tot i que Esquerra Republicana vam guanyar les eleccions municipals, un pacte alternatiu entre BeC, PSC i Manuel Valls va fer que no estiguem governant la ciutat de Barcelona. Ja vam avisar però, que nosaltres no ens conformaríem a ser només el principal grup de l’oposició, sinó que ens constituíem en un govern d’impuls. No només faríem fiscalització del govern, sinó que impulsaríem totes les transformacions i millores que els barris d’Horta-Guinardó necessiten. Amb rigor, honestedat i radicalitat transformadora.

Durant tot aquest any així ho hem fet. Aprofitant que som el grup municipal més nombrós que Esquerra Republicana ha tingut mai al districte hem visitat i ens hem reunit amb gairebé 200 entitats i associacions de tots els barris d’Horta-Guinardó. Assistint a les seves activitats i treballant conjuntament mesures per portar al plenari de districte i de casa gran, per instar al govern a fer les actuacions que Horta-Guinardó necessita. En aquesta línia, també vam negociar i aprovar el pressupost municipal del mes de gener, el més ambiciós de la història de la ciutat. Les nostres prioritats van ser clares des del primer moment: calien recursos per polítiques d’habitatge, emergència climàtica i també per inversions històriques del nostre districte com Torre Garcini, l’Escola Bressol de la Taxonera, la cobertura i soterrament de la Ronda de Dalt, la reforma del Casal de Barri Pirineus i les rampes mecàniques a Montbau, entre d’altres. 

D’altra banda també hem d’esmentar que el context no és ni ha estat fàcil. A l’octubre de 2019 va arribar la sentència contra els presos i preses polítiques, i contra tots els qui vam defensar el dret a l’autodeterminació aquell 1 d’octubre. Des de l’inici de la repressió però arran de la sentència amb més força seguim exigint que el govern municipal i de districte no siguin equidistants ni còmplices davant la vulneració de drets fonamentals. Cal que Barcelona sigui la capital de tots els drets i les llibertats. 

Al març i encara avui, ens trobem en la situació produïda per la pandèmia de la COVID-19. Una pandèmia que encara segueix entre nosaltres i ens exigeix el millor de cadascú com a ciutadania i com a administració, per garantir la salut de tota la ciutadania sobretot la de les persones més vulnerables. Aquesta situació també ha fet aflorar les profundes desigualtats que hi ha a Barcelona. Davant de les conseqüències de la COVID-19 cal fer més política que mai i per aquest motiu nosaltres hem col·laborat amb el govern municipal fent arribar les nostres propostes i també les preocupacions que la ciutadania, entitats i associacions ens havien traslladat. 

En conclusió, ha estat un any intens de feina coneixent millor les necessitats i realitats del veïnat, ple d'aprenentatges col·lectius i individuals que ens permeten seguir millorant per fer un major i millor servei a tota la ciutadania dels barris d’Horta-Guinardó.

Seguirem els anys que queden de mandat treballant amb i pels veïns i veïnes, com a alternativa de govern, per construir els barris i la societat feminista, ecologista, socialment justa i democràticament lliure que desitgem i que mereix Barcelona. 

                                             

Ricard Farin, Laura Pi, Xavier Simó, Magna Martín i Xavi Reig
Consellers i conselleres del Grup Municipal d’Esquerra Republicana al Districte d’Horta-Guinardó.