Barcelona

Sant Martí

Notícia

Esquerra insisteix en que Barcelona gestioni el Front Marítim i l’Estat aturi la subhasta dels locals de la zona


ERC torna a exigir al govern Colau que es planti davant l’Estat i exigeixi la cessió de llicències i usos de la zona de la Vila Olímpica per acabar amb es locals d’oci nocturn

Esquerra Republicana torna a insistir avui a la comissió de Presidència de l’Ajuntament de Barcelona en exigir al govern de l’Estat que aturi la subhasta de la Concessió C-1004 situada al Front Marítim de la ciutat i ha reclamat de nou al govern municipal a que reclami el traspàs de competències per tal de poder tancar els locals d’oci nocturn de la zona. “Barcelona no es subhasta”, ha proclamat el portaveu republicà Jordi Coronas.

És la segona proposició que els republicans presenten en el darrer mes sobre aquesta qüestió, una prioritat pel grup presidit per Ernest Maragall i que compta amb el suport unànime dels veïns i veïnes de les zones afectades. “No entenem l’actitud del govern, ni el silenci del PSC dins del govern que no s’ha pronunciat encara sobre aquesta qüestió”, ha continuat Coronas, que ha qualificat el posicionament de l’executiu municipal envers la decisió de l’Estat com a “submissió absoluta”.

“El que està en joc és perpetuar aquest model d’oci nocturn que tants problemes dona als veïns i veïnes de la Barceloneta i la Vila olímpica per sempre més”, ha insistit el republicà. La proposició, aprovada amb els vots d’ERC i el govern municipal, suposa pel regidor que s’ha de passar “del desig a l’exigència”.

Coronas ha estat molt crític amb les activitats econòmiques il·legals que es produeixen a la zona, citant blanqueig de capitals o foment de la prostitució entre d’altres. “Parlem clar, aquí hi ha molts diners en joc, i no tots són nets, i els interessos econòmics, i encara menys segons quins interessos, poden passar per sobre dels veïns i les veïnes”, ha conclòs.