Barcelona

Sarrià-Sant Gervasi

Notícia

Dotze mesos de feina en xifres


El 25 de juliol del 2019 es constituïa el nou Grup Municipal de Districte (GDM) d’ERC Sarrià – Sant Gervasi. L’equip, compost per la Mercè Amat (portaveu), l’Alícia Cercós, el Joan Teixidor i el Nil Font (representant del Jovent Republicà), començava a treballar  amb l’aval d’uns resultats històrics. A la ciutat, ERC va guanyar les eleccions i al districte els vots dels ciutadans van dur a ERC a quadruplicar la representació a Sarrià – Sant Gervasi després d’un mandat (2015- 2019) amb un representat. El dos mandats anteriors (2007 – 2011, 2011 – 2015) ERC no havia tingut representació al Consell de Districte.

Un any més tard, és un bon moment per fer balanç de la feina feta en equip al servei dels barris del districte.
 
Aquests primers dotze mesos de mandat, el ritme de treball inicial  s’ha vist interromput arran del confinament per la pandèmia de la Covid19. Però, poc a poc, s’ha reprès adoptant nous formats. Hem participat en una bicicletada virtual,  hem celebrat Sant Jordi comprant per internet a les llibreries del barri i hem fet nombroses videoconferències. Els membres del GMD, sovint acompanyats d’alguna regidora o  regidor del Grup Municipal, s’ha reunit almenys un cop amb més de 60 entitats diferents del districte.
 
Les trobades amb veïnes i veïns així com amb diversos col·lectius tant professionals com cívic del districte permeten tenir un coneixement de primera ma de la situació i és una de les fonts principals de les iniciatives que el GMD treballa i presenta als plenaris.
 
Al llarg d’aquest any s’han celebrat 5 plenaris en què els partits de l’oposició han pogut presentar iniciatives. El GDM n’ha presentat un total de 17 (5 proposicions, 6 precs, 4 preguntes, 1 declaració institucional i un seguiment de proposició).
 
Les 5 proposicions han estat aprovades pel Consell de Districte; dels 6 precs, 5 han estat atesos, per bé que això sempre fa de mal dir, ja que la resposta que se sol obtenir per part del govern és ambigua o bé s’expressa una voluntat tan sols parcial d’atendre’l.
 
Paral·lelament, el GMD utilitza amb regularitat la capacitat de presentar preguntes i precs per escrit, en aquest cas, en són una trentena. La resposta que s’obté per part del govern del districte no sempre és satisfactòria, en diversos casos no s’han acceptat o bé la resposta que es dona a una pregunta no ofereix dades rellevants per entendre una situació. Un cas de silenci clamorós és el prec presentat el gener del 2019 en què el GMD sol·licitava que la futura Biblioteca de Sarrià tingui nom de dona.
 
Les xifres no ho expliquen tot, però són indicatives de la feina, sovint intangible, que fa el GMD d’ERC Sarrià – Sant Gervasi al costat de les veïnes i els veïns, defensant propostes locals i reivindicant també, com sovint hem denunciat als plenaris, que l’acció del govern municipal no passi de llarg dels barris de Sarrià – Sant Gervasi.