Barcelona

Sarrià-Sant Gervasi

Notícia

Per uns carrers a favor dels vianants!


El barri del Putxet té pendent allò que ja fa anys s’ha fet a molts barris de la nostra ciutat: la reforma d’un bon nombre de carrers per tal que siguin menys hostils als vianants i, en definitiva, que s’hi pugui caminar de forma segura i saludable. Aquesta és, sens dubte, una de les prioritats del Grup Municipal d’Esquerra Republicana per al conjunt de la ciutat.  

Quan després del confinament estricte es va poder sortir a passejar, moltes veïnes i veïns van retrobar-se amb racons del barri on fins ara no s’havien aventurat.  Però, que n’és de difícil passejar per un barri de voreres estretes, amb pals elèctrics o telefònics, plens d’obstacles i de vehicles que circulen més ràpid del que caldria!

El carrer de Ballester és un exemple molt il·lustratiu del que és un carrer expulsavianants: un carrer que tothom evita, on cap comerç s’hi instal·la, un carrer que és una mera drecera per incorporar-se a la Ronda de General Mitre.

Aquest mes d’agost s’implantarà un canvi de sentit al tram del carrer de Ballester entre Ferran Puig i Av. de la República Argentina i un altre al carrer d’Escipió entre els mateixos carrers en sentit invers. En principi, aquestes mesures han d’afavorir que els vehicles s’incorporin pel lateral a la Ronda de General Mitre i no creuant el barri del Putxet pel carrer de Ballester.
 
L’objectiu és clar i àmpliament compartit: cal reduir el trànsit de pas per uns carrers que no tenen ni la vocació ni les condicions de ser-ho. Ara bé, preocupa, i per això seguirem amb atenció la implantació de la mesura, l’increment de trànsit al tram del carrer d’Escipió per les molèsties i la perillositat que pot comportar. Les conductors i conductores hauran d’entendre que la ruta adient per accedir a la Ronda de General Mitre és pel lateral, davant dels Josepets, i caldrà que funcionin les mesures disuassòries pel trànsit de pas  a través del carrer d’Escipió. Així mateix, si els resultats no son els esperats caldrà capacitat per revertir la modificació ràpidament.
 
Mentrestant esperarem el que realment és necessari: la pacificació del carrer de Ballester - que podria ser una realitat en un futur, no gaire llunyà - però, sobretot, cal deixar de posar pedaços arreu i avançar cap a un canvi de paradigma en la distribució de l’ús de l’espai públic a la nostra ciutat.