Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra torna a reclamar que s’aturi la subhasta del front marítim per defectes legals en la licitació


Els republicans registren un prec per escrit al·legant que perquè es compleixin els requisits legals falta incloure l’import de sortida de les licitacions les despeses de construcció, manteniment i inversió municipals associades als lots subhastats, uns 25 milions d’euros

Esquerra Republicana ha tornat a insistir avui al govern municipal a que faci tot el possible per aturar la subhasta de 26 lots corresponents als locals del front marítim als barris de la Barcelona i la Vila Olímpica, i aquest cop ho ha justificat en base a un defecte legal en els precs de la licitació de la subhasta. El regidor Jordi Coronas ha explicat que en l’import de sortida de les licitacions no s’han inclòs les despeses de construcció, manteniment i inversió municipals associades als lots subhastats, les quals haurien de retornar a l’erari municipal i que podrien ascendir a 25 milions d’euros. El fet de no incloure aquests costos en el preu de sortida és, pels republicans, un motiu jurídic per reclamar l’aturada de la subhasta.

Aquests costos haurien de ser a la licitació perquè la subhasta compleixi tots els requisits legals i econòmics”, ha explicat el portaveu dels republicans al consistori, que ha manifestat que el seu grup ha registrat un prec per escrit al govern municipal perquè insti al Ministeri d’Hisenda del govern espanyol a que aturi la subhasta. “Hi ha poc temps, però es pot fer. Anem més enllà de la decisió política, amb arguments jurídics”, ha insistit.

L’anunci d’Esquerra es produeix l’endemà de la roda de premsa que les Associacions de Veïns i Veïnes de les zones afectades i que la FAVB reclamessin que la subhasta no es dugués a terme, criticant que el govern municipal estava avalant “una de les majors especulacions especulatives a la ciutat dels darrers anys”. En aquest sentit, Coronas ha denunciat la “connivència i fins i tot la submissió del govern municipal” en relació al govern de l’Estat en aquesta qüestió.

Coronas també ha instat a l’executiu municipal a “aprofundir i esclarir” la informació que explica que existeix un fons d’inversió “molt interessat en adquirir la majoria dels lots” del front marítim, quelcom que pel regidor republicà significaria que a la zona s’hi realitzés “pura especulació”. “És important que l’Ajuntament intercedeixi i esbrini si aquesta informació és certa”, ha reblat.

Avui és el darrer dia en què es poden presentar ofertes per aquesta subhasta i, si no s’atura, el proper 19 d’octubre els 26 lots tindran adjudicataris. “Des d’ERC defensem des de fa 2 anys que Barcelona pugui decidir sobre què passa en aquestes peces”, ha continuat Coronas, afirmant que “Barcelona no es ven”.

Macrooperació policial contra els narcopisos

A la roda de premsa celebrada aquest matí, Coronas també s’ha referit a la macrooperació policial contra el narcotràfic que s’està duent a terme a Barcelona i l’Àrea Metropolitana, especialment al districte de Ciutat Vella. “Celebrem que la investigació hagi donat fruits i que es doni un cop molt important al narcotràfic de la ciutat”, ha dit el regidor, que també ha apostat perquè els habitatges que ara quedaran buits “tinguin sortida per ús residencial el més aviat possible per evitar que es tornin a ocupar i que en unes setmanes tinguem un rebrot del problema”.