Barcelona

Horta-Guinardó

Notícia

"La política del govern municipal és com una nadala: fum, fum i fum" - Ricard Farin al Línia Xarxa


El grup municipal d'ERC d'Horta - Guinardó fa una valoració del govern municipal del districte i dels gairebé dos anys de mandat a l'Ajuntament. 

La política del govern municipal és com una nadala: fum, fum i fum. 

Falten només dos anys i mig perquè s’acabi aquest mandat municipal. Un mandat que ha quedat marcat per l’actual pandèmia i les seves conseqüències a nivell social i econòmic. Falten sis mesos per arribar a la meitat de la legislatura i, malauradament, el govern municipal encara no té cap pla per transformar els nostres barris ni millorar la vida del veïnat. El que actualment trobem és desgovern, mala gestió i fum, molt de fum.

Desgovern
Ha passat un any i mig de mandat i encara no sabem quines polítiques i accions vol tirar endavant el govern del districte. Tot depèn del dia de la setmana en què preguntis i a la part del govern a qui preguntis. No sabem si el govern vol cobrir i soterrar la Ronda de Dalt al seu pas per la Vall d’Hebron i Montbau. Barcelona en Comú diu que no, el PSC diu que sí, però a la vegada vota contra el prec que vam presentar al plenari de març on exigíem que es redactessin els projectes executius per garantir que se seguís endavant amb el projecte. I mentrestant, les associacions de veïns i veïnes de la zona de la Ronda esperen amb infinita paciència la reunió amb la tinent d’alcaldia Janet Sanz que ella mateixa els va prometre abans de les eleccions municipals.
Hi ha el mateix desgovern a nivell de mobilitat. La nova xarxa de bus va provocar mancances d’accessibilitat als barris, que se sumen a les que ja hi havia per l’orografia del districte. El mandat anterior vam defensar una proposició per incorporar modificacions, com l’encreuament del V19 i el V23 o allargar la línia 39, entre d’altres. El PSC, que era a l’oposició, hi va votar a favor. A l’inici d’aquest mandat ho vam tornar a reclamar de forma urgent i llavors el PSC, ja a govern, hi va votar en contra. A més, la taula de mobilitat, on hem de parlar d’aquestes actuacions concretes per garantir els drets a la mobilitat i l’accessibilitat, segueix sense convocar-se i ja és la segona vegada que ERC hem de registrar un prec exigint-ne la convocatòria… i això que la regidora s’havia compromès a celebrar la taula al setembre.

Mala gestió
Som al mig d’una pandèmia i ja comencem a patir-ne les conseqüències econòmiques i socials. Davant d’aquesta situació, la política i el bon govern són més necessaris que mai. Tanmateix, tot i haver passat vuit mesos des de l’inici de la crisi sanitària, a Horta-Guinardó el govern encara no ha presentat cap mesura, cap informe ni proposta per transformar els barris. El govern Comuns-PSC ni hi és ni se l’espera a l’hora d’assumir aquest lideratge. Un exemple: en la negociació de pressupostos, ERC vam incorporar un fons de 50 milions d’euros per a la transició verda i energètica d’edificis. El 90% del parc d’habitatges del Carmel té més de 40 anys. Un bon govern ja hauria desenvolupat una proposta per aconseguir que gran part dels recursos que preveu aquest fons anessin a parar al barri del Carmel. Uns diners que permetrien, a més, dinamitzar econòmicament aquest territori, que ja té prou dificultats.

Fum, fum i fum
Som encara al novembre però sembla que al govern municipal les nadales ja els ronden pel cap, perquè el poc que diuen que faran és només fum, fum i fum.
Com a principal exemple d’aquest fum trobem el Pla de Barris. Un nou Pla de Barris per al Carmel i Can Baró, però amb menys pressupost que en la passada edició. No podem transformar res amb una inversió ridícula que a més després no s’executa –encara resta pendent gairebé la meitat del pressupost de l’edició anterior a Sant Genís i la Teixonera. Un nou Pla de Barris que a més s’oblida de Montbau, una vegada més. Davant les necessitats dels veïns i veïnes, les històriques i les que són conseqüència de la pandèmia, no valen operacions de màrqueting com la del Pla de Barris. Cal arremangar-se i posar-se a fer feina amb l’objectiu de garantir drets i transformar la realitat que ens envolta per acabar el mandat amb els barris una mica millor de com ens els vam trobar.
Per acabar, cal recordar que la regidora, al primer plenari de districte, va assegurar que aquest seria “el mandat d’Horta-Guinardó”. Per ara, el que hi ha és un nou mandat perdut, però Esquerra Republicana seguirem cada dia treballant, conjuntament amb el veïnat i les entitats, per garantir que tots els barris tinguin l’atenció i les inversions que necessiten i mereixen. Aquest és el nostre compromís com a guanyadors de les eleccions municipals: treball incansable a favor de la majoria.

Artícle d'en Ricard Farin, conseller portaveu d'ERC del Districte d’Horta-Guinardó al Línia Xarxa. 
https://liniaxarxa.cat/liniahorta/noticies/la-politica-del-govern-municipal-es-com-una-nadala-fum-fum-i-fum/