Barcelona

Sarrià-Sant Gervasi

Notícia

EL BUS DEL BARRI DEL FARRÓ i GALVANY, UN CLAM QUE ARRIBA AL PLENARI DE BARCELONA


El grup municipal d’ERC demanarà el què ja és un imperatiu, que s’acceleri la implantació de les línies de bus de barri i aquesta en particular.Les entitats de la plataforma que fa anys que reivindica la implantació  d’un bus del barri del Farró i Galvany  van exposar les raons de la seva demanda al president del Grup Muncipal d'ERC, Ernest Maragall, el regidor Max Zañartu, responsable de l'àmbit de mobilitat del grup i les conselleres de districte Alícia Cercós i Mercè Amat.
En una trobada virtual, el dilluns dia 16 de novembre, representants de l'Associació de Veïns del Farró, l'Associació de Veïns i Comerciants del Turó Parc, CAP Adrià i dels Serveis Socials de Sant Gervasi, Casal de Gent Gran de Sant Ildefons,  i usuàries del CC Can Castelló van expressar una diagnosi llargament compartida: cal que les veïnes i veïns del Farró i de Galvany puguin accedir als seus equipaments i serveis públics de referència amb transport públic.
Hi ha moltes persones del barri que no poden caminar una llarga estona en pendent per arribar fins al Centre Cívic, als serveis socials o als serveis de salut. I la solució no és pas el taxi, com ha arribat a suggerir en alguna ocasió el govern municipal. Hi ha persones amb malalties cròniques que han d'anar sovint al CAP  i que no es poden permetre, de cap manera, una despesa regular en trajectes de taxi;  hi ha persones cuidadores que es deixen la salut empenyent la cadira de rodes carrer Copèrnic o carrer Muntaner amunt, per acompanyar algú al metge.
Les mitjanes de renda d'aquests barris tapen sovint realitats molt dures. S’obvia, com s'apuntava des de serveis socials, que cada cop hi ha més persones molt grans al barri, que han vist molt minvada la seva capacitat econòmica i que viuen amb molta soledat. I la manca d'accessibilitat als equipaments i serveis els suposa una barrera que accentua la situació d'aïllament que pateixen. 
La línia de bus del barri del Farró i Galvany és un clam que s'ha fet sentir diverses vegades al plenari del districte. El darrer cop, el passat mes de juliol, quan el grup d'ERC Sarrià - Sant Gervasi va presentar un prec per tal que el govern del districte establís un calendari d'implantació de la línia.
L'emergència social i sanitària que vivim accentua necessitats que ja tenien els barris: l'enfortiment del transport públic i la millora de l'accessibilitat als serveis n'és una. Per això, i arran, també, de la trobada celebrada amb la plataforma d'entitats, aquest divendres la demanda arriba al plenari de l'Ajuntament de Barcelona on, el grup d'ERC reclamarà el que ja és un imperatiu, l'acceleració de la implantació de les línies de bus de barri, també la  del Farró i Galvany.