Barcelona

Poblenou-Besòs

Notícia

Aprovat l’Acord de Barcelona per l’Educació amb mirada llarga pels propers 10 anys

Gemma Sendra regidora del Grup Municipal d'Esquerra a l'Ajuntament de Barcelona


L’Ajuntament avala l’Acord de Barcelona per l’Educació impulsat per Esquerra, un pacte amb inversions estratègiques al sector educatiu entre Ajuntament, Generalitat i entitats
 “Barcelona ha estat sempre capaç d’aixecar la mirada davant moments complicats com els que estem vivint ara i fer propostes a llarg termini, que comprometen a diferents institucions, que requereixen una mirada llarga i un compromís d’actuacions i inversions. És aquest l’esperit amb el qual presentem avui aquesta proposta”. D’aquesta manera ha definit la regidora Gemma Sendra l’Acord de Barcelona per l’Educació, un pacte amb inversions estratègiques al sector educatiu treballat entre Ajuntament, Generalitat i entitats.

“Proposem la creació d’un grup de treball que en un termini de 6 mesos tinguem una mirada i un projecte programàtic i pressupostat per veure quines inversions i projectes necessita la ciutat per fer front als reptes educatius”, ha explicat Sendra.

Els principals eixos d’actuació prioritaris, segons ha explicat la regidora republicana, tenen a veure amb la universalització de l’etapa 0-3 anys, molt especialment en l’etapa 2.3, amb la inversió en les zones educatives més vulnerables de la ciutat amb la millora d’equipaments, l’impuls de plans de formació de professorat, innovacions tecnològiques i l’augment del treball territorial i comunitari, i amb l’enfortiment de la Formació Professional, amb un pla d’inversions que posi especial èmfasi en el grau mig.