Barcelona

Federació

Notícia

Ester Capella encapçala la llista dels candidats i candidates territorials de Barcelona a les eleccions al Parlament de Catalunya


Les llistes electorals de les quatre demarcacions seran ratificades aquest dissabte al Consell Nacional d’Esquerra Republicana de Catalunya

La consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella, encapçala la llista de les persones candidates territorials de la ciutat de Barcelona a les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer. Capella va ser elegida com a primera candidata per la miltiància d'ERC Sarrià-Sant Gervasi. A la llista la segueixen Eugeni Villalbí, Jordi Fernandez Cuadrench i Marina Sánchez.

Ester Capella i Farré, nascuda a la Seu d'Urgell i barcelonina per elecció, és advocada de professió. Militant d'ERC des de 2008, ha ocupat la regidoria Portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona (2007-2011). Pel que fa a la seva trajectòria institucional, ha estat senadora designada pel Parlament de Catalunya en la desena legislatura i diputada per Barcelona al Congrés dels Diputats des del 2015 fins al juny del 2018, quan deixa l'acta per assumir la nova responsabilitat al capdavant de la conselleria de Justícia del Govern de Catalunya.

Eugeni Villalbí i Godes és el primer candidat elegit per Les Corts. Ebrenc de naixement i barceloní d'adopció, és Enginyer Tècnic d'Obres Públiques especialitzat amb Serveis i Transports Urbans. Militant d'ERC des del 2000, ha estat membre de l'executiva d'ERC-Barcelona, membre de la Coordinadora LGTBI i Conseller Nacional. També ha estat membre de l'executiva del Casal de Les Corts i ha ocupat la presidència durant dos mandats. En l'àmbit institucional, ha assumit la Secretaria General de Joventut de la Generalitat de Catalunya (2006-2011) i ha estat Coordinador d'ERC al Grup Parlamentari de Junts pel Sí (2015-2017). Actualment és el cap de gabinet de la Secretaria General d'Esquerra Republicana de Catalunya.

El cap de llista per Ciutat Vella és Jordi Fernández Cuadrench. Barceloní de naixement criat a cavall entre Ciutat Vella i Poble-sec, és historiador especialitzat en història social i econòmica de la Barcelona medieval. Militant d'ERC des del 2002, és el secretari de Política Municipal i Parlamentària d'ERC-Ciutat Vella. Actualment és assessor de Cultura i Memòria Històrica del Grup Municipal d'ERC a Barcelona. D'altra banda, la primera candidata per Sant Andreu és Marina Sànchez Casanovas. Nascuda a València és diplomada en Ciències Socials i Màster en Polítiques Socials Públiques. Militant d'ERC des del 2015, ocupa la Secretaria de les Dones d'ERC-Barcelona i d'ERC-Sant Andreu. Actualment és la coordinadora del Programa de Reagrupament familiar a la Direcció d'Immigració de l'Ajuntament de Barcelona.

Els caps de llista elegits a la resta de territoris de Barcelona són Jordi Fexas i Massanés per Sants-Montjuïc, Llúcia Cuenca de la Asunción per Nou Barris, Agustí Munté i Carrillo per Sant Martí, Anna Salvador i Alonso per l'Eixample, Sílvia Barrufet i Santolària per Gràcia i Montserrat Basiana i Díaz per Horta-Guinardó. 

Entre el 19 i el 30 de novembre, es van dur a terme els congressos per a l’elecció dels candidats comarcals a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. A causa de la situació provocada per la pandèmia de la COVID-19, els congressos es van celebrar en format telemàtic i híbrid. La militància de les federacions comarcals d’ERC a la ciutat de Barcelona, que corresponen als deu districtes de la ciutat, van elegir els 22 candidats totals.

Les llistes electorals de les quatre demarcacions seran ratificades aquest dissabte al Consell Nacional d'Esquerra Republicana de Catalunya.