Barcelona

Poblenou-Besòs

Notícia

Acte al Casal Roc Boronat


Dilluns 11 de gener vam celebrar una reunió virtual per Zoom amb Marina Gassol i Jordi Castellana, ambdós regidors del Grup Municipal d’Esquerra a l’Ajuntament de Barcelona. La xerrada va ser força amè i didàctic i tots dos convidats, a banda de fer una exposició sobre la seva tasca com a regidors en els àmbits que tenen assignats,  van respondre a les múltiples i diverses qüestions que els van plantejar els assistents que van demostrar molt d’interès i un alt grau de participació.
 
Marina Gassol ens va parlar de les seves tasques que engloben els àmbits de família, infància, ús del temps i participació ciutadana, fent-nos avinents els nombrosos problemes que ha generat la pandèmia en tots aquests sectors i singularment a la infància i amb especial afectació a les famílies monoparentals i encara més a les monomarentals. La Marina també va fer un repàs que atorgava un suspès al govern municipal actual en temes de participació ciutadana i ens va concretar les propostes del Grup Municipal d’ERC en aquest sentit.
 
Pel que fa al Jordi Castellana ens va posar al corrent dels detalls del pressupost de l’Ajuntament gràcies al treball rigorós i a les propostes d’ERC ha estat capgirat fins a transformar-lo en un pressupost republicà que per exemple i entre altres coses ha rescatat més de 20 m de € per a temes socials que socialistes i comuns no havien proposat.
  Sobre l’acció d’ERC en aquests pressupostos en Jordi Castellana va assenyalar que ha influït en el QUANT passant d’un pressupost amb retallades al 2020 a un pressupost expansiu al 2021, amb un import total d’augment de gairebé 400 m de €. ERC ha influït en el QUÈ amb propostes que volen aportar valor afegit a les inversions municipals i sumen un total de 280 m de € Finalment ERC ha influït també en el COM acordant a tall d’exemple reunions bimensuals per supervisar l’execució i aconseguint una partida de 30 m de € que serà gestionada directament als Districtes.  
En definitiva dues hores denses, molt ben aprofitades i que ens van permetre conèixer molt millor i de primera mà que s’està fent i quins son els projectes de futur per la nostra ciutat del Grup Municipal i que concreten el “Govern d’impuls” republicà.
 
Moltes gràcies a ambdós regidors i a totes les persones que hi van participar.