Barcelona

Sant Andreu

Notícia

Candidates d'ERC-Sant Andreu a les eleccions de Catalunya 2021 (Maria Carabent)


- Què t'ha fet presentar-te a les eleccions de Catalunya?

La veritat és que inicialment no tenia intenció en presentar me com a candidata, però una vegada vaig començar a saber sobre els procediments a seguir em va animar. Igualment he pensat que puc aportar idees noves en algunes àrees i ser un recolzament a la meva companya Marina Sànchez, que sí té moltes possibilitats reals de representar-nos a totes i tots al Parlament de Catalunya.


- Com i per què vas entrar a militar a ERC?

Com en el cas de tantes i tantes persones, la política no era important ni quelcom prioritari en la meva vida fa uns anys. Tot va canviar amb el ja històric 1 d'octubre del 2017. A partir d aquell dia ja va ser impossible per a mi no fer política en el meu dia a dia. Durant les eleccions el mes de desembre d aquell mateix any , per primera vegada vaig ser apoderada per ERC. A principis del 2018 vaig començar a assistir a les reunions setmanals d ERC al districte de Sant Andreu, i al cap de pocs mesos ja vaig començar a militar en el partit.


- Si arribes a entrar al Parlament de Catalunya, en que t'agradaria treballar i que aportaries?

Les possibilitats reals que tinc com candidata per Barcelona en aquestes eleccions són mínimes. No obstant, puc aportar noves idees al partit i una visió més feminista i ecologista. Considero que les dones encara tenim molta feina a fer per seguir avançant i defensant els nostres drets. Com a societat, encara tenim molt per preservar el nostre planeta i protegir lo i blindar lo per a les futures generacions. ERC és un partit ecologista i verd, però considero que la transició ecològica no és una de les seves prioritats i caldria que ho fos.


- Fora del partit estàs en alguna entitat/organització/plataforma col·laborant? (En el cas que si) En quins i perquè?

Sóc sòcia i voluntària d Òmnium Cultural i participo activament en la recollida d'aliments en la Xarxa d aliments del meu barri, La Sagrera.


- Explica'm quin seria per tu el model republicà dels Països Catalans.

El model republicà dels Països Catalans per a mi, continuaria sent paritari, com ho és actualment, però amb més espais preparats per a les dones, donat que encara estan pensats i dissenyats per homes i per als homes. La protecció del medi ambient seria una de les prioritats, així com també la protecció dels drets de les persones anomenades vulnerables i/o amb risc d exclusió. Caldria garantir habitatge, escolarització i assistència mèdica a tots els habitants dels Països Catalans i un treball digne. No hi hauria discriminació ni per motius ideològics, polítics, religiosos i/o per condició sexual. Objectiu arribar a ser una República, catalana, i aconseguir la Independència per a poder gestionar el nostre país sense ingerències d'altres.


- Quins pactes faries per governar?

Si ERC no arriba a tenir una majoria per a governar sola, les possibles aliances han de ser amb partits que tinguin dins del seu programa una visió clarament republicana i/o independentista. No crec en pactes amb partits que han permès l'aplicació del 155.


- Què faràs perquè ERC guanyi al districte de Sant Andreu i tingui més vots dels que ha obtingut anteriorment?Com a candidata del districte de Sant Andreu, vull ser coneixedora de les necessitats reals en el seu dia a dia de les ciutadanes i ciutadans dels barris que el conformen. Ser una persona propera per a poder trobar solucions a tot el que és vagi plantejant, ja sigui a nivell mèdic, econòmic, laboral, etc. Només així ERC podrà aconseguir més bons resultats en el districte de Sant Andreu.