Barcelona

Poblenou-Besòs

Notícia

El govern es compromet a rectificar i a mantenir les subvencions a les entitats animalistes gràcies a Esquerra


“De 90.000€ el 2019, a 50.000€ el 2020 i el diu 2021 ens diuen que seran 0€”. Així ha resumit el portaveu d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, la retallada que el govern municipal pretén imposar a les subvencions a les entitats que vetllen pel benestar animal a la ciutat, quelcom que els republicans han volgut impedir avui presentant un prec a la Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació, Seguretat i Prevenció.

El prec exigia que l’executiu de la ciutat “rectifiqués” i retornés les subvencions a aquestes entitats al pressupost del 2021. Un compromís que en govern, en veu de la tinenta d’alcaldia Laia Bonet, ha acceptat. “Barcelona no pot perdre pistonada en aquest àmbit, i no entenem l’excusa pressupostària”, ha dit Coronas, recordant que els comptes d’aquest any són els més expansius de la història de la ciutat.

Coronas ha recordat el manifest fet públic per les pròpies entitats animalistes, en què criticaven el govern de la cituat, a qui acusaven “d’estar executant de manera permanent un menyspreu sistemàtic a les organitzacions de protecció animal de la ciutat en una clara deriva cap al desmantellament de polítiques que porten dècades en funcionament”.

“Les entitats, a través del voluntariat, fan una feina molt poc visible però molt necessària en tots aquells àmbits on l’ajuntament i fins i tot la societat no hi arriben”, ha emfatitzat Coronas.