Barcelona

Les Corts

Notícia

Vine a coneixer el nou Casal Josep Sunyol d'ERC Les Corts!


A partir del dia 1 de març el Casal Josep Sunyol d'ERC Les Corts, canvia d'ubicació al carrer Novell, 13-15 local 1. Des de l'any 2014 el casal estava ubicat al carrer Taquígraf Garriga, 28 on hem compartit assemblees, jornades de treball, campanyes d'eleccions i perquè no, celebracions dels bons resultats que està obtenint ERC en les darreres eleccions municipals de l'any 2019, sent per primera vegada a la història la força més votada al districte de Les Corts i les recents eleccions al Parlament de Catalunya on el vot independentista ha superat el 51%.

La nova ubicació ens permetrà continuar treballant amb més comoditat, ja que l'espai és molt més ampli i diàfan.

Des del dia 1 de març obrirem les portes els dilluns, dimecres i divendres de 18 h a 20 h i ens agradaria que vinguéssiu a conèixer el nou espai on ens retrobarem presencialment en aquest horari d'atenció.

Sabies que...

Josep Sunyol i Garriga (Barcelona, 21 de juliol de 1898 - Serra de Guadarrama, Castella, 6 d'agost de 1936) fou president de la Federació Catalana de Futbol i del FC Barcelona, destacat polític d'Esquerra Republicana de Catalunya, diputat d'ERC al Congrés dels Diputats el 1931, 1933 i 1936. Així mateix també fou president del RACC des de 1933 fins al novembre de 1934, gran amant de l'esport, mecenes cultural, fundador i impulsor del periòdic esportiu La Rambla, nacionalista català.
Fou fill de Josep Sunyol i Casanovas i d'Aurora Garriga i Coronas, i nebot de l'advocat i polític Ildefons Sunyol i Casanovas.

Simpatitzant amb diferents col·lectius i partits que defensaven la identitat de tots els catalans. Va ser un destacat polític d'Esquerra Republicana de Catalunya i el 28 de juny de 1931 es presenta a les eleccions a diputats al Congrés dels Diputats. El triomf d'Esquerra Republicana de Catalunya fou aclaparador i Josep Sunyol surt diputat. Repeteix com a diputat l'any 1933 i també l'any 1936.

Impulsor de la premsa republicana de masses, fundà el 1930 La Rambla, una publicació que pretenia lligar els conceptes d'esport i ciutadania per a millorar la societat del seu temps, i oferí la seva folgada posició econòmica en el compromís social i polític a partir de la defensa i la dignitat de la persona. En aquesta faceta periodística a La Rambla, Sunyol intentava fer pedagogia catalanista a través de la crònica esportiva. Va ser una publicació polèmica i va ser suspesa per ordre del govern espanyol durant alguns anys. En el darrer article que publicà en la seva vida, el juliol de 1936, reafirmava la seva fe en els principis de llibertat i de democràcia social.

Es desconeix on es trobava el dia de l'Alzamiento Nacional (18 de juliol), però es creu que creuà accidentalment el front dins d'un automòbil en el decurs del 6 d'agost de 1936. Sunyol, junt amb el periodista de «La Rambla» Ventura Virgili, el xofer i un tinent republicà, quan visitaven el front foren detinguts per tropes franquistes a la serra de Guadarrama; tots quatre foren afusellats sense judici previ. Fins i tot, després de mort se li va obrir un expedient en virtut de l'aplicació de la Ley de Responsabilidades Políticas de 9/2/1939.