Barcelona

Sant Martí

Notícia

ERC actua contra les 'Dark Kitchen'


Esquerra Republicana vol saber de quina manera del govern de Barcelona afrontarà la problemàtica de les cuines fantasma, més conegudes com Dark Kitchens, que estan afectant diverses zones residencials de la ciutat. En el cas de Sant Martí hi ha un projecte en marxa la carrer Puigcerdà, al barri de Verneda i la Pau. En aquest barri s'han produït ja diverses concentracions on els consellers de districte Joan Carles Canela i Rosa Alemany han estat presents i en contacte amb el veïnat i entitats. 

En concret ERC ha demanat la compareixença del govern perquè expliqui “les accions en matèria d’urbanisme que pensen emprendre” davant aquest fenomen. “Aquest model de negoci genera molèsties al veïnat a nivell de mobilitat però també de fums”, ha assegurat la regidora Elisenda Alamany, regidora adscrita que ha recordat que el posicionament d’Esquerra sobre la qüestió “ha estat molt clar” en aquesta línia. “Demanem que el govern expliqui com protegirà la vida dels nostres ciutadans en els districtes de Les Corts, l’Eixample i Sant Martí que ara mateix es veuen afectats per aquests grans projectes de cuina”, ha continuat.

Esquerra es reunirà aquest divendres amb els veïns i veïnes afectats per la instal·lació que ja funciona als entorns del mercat de Sant Martí després d’haver-se ja trobat fa dues setmanes amb el veïnat de Les Corts.
 
Les Dark Kitchens concentren cuines per donar servei al menjar a domicili, sense ser part d’un restaurant que atén presencialment els seus clients. Segons recorda Alamany, aquest tipus de cuina “van en detriment de la restauració de Barcelona que ha passat uns moments molt complicats atesa la pandèmia”.