Barcelona

Federació

Notícia

Pere Aragonès: "Vull ser un president al costat de la Barcelona Republicana"


Els republicans celebren el 90è aniversari de la primera victòria d’Esquerra Republicana a Barcelona i de la proclamació de la República Catalana amb un acte a les Quatre Columnes de Montjuïc.

El republicanisme barceloní ha reivindicat aquest matí els 90 anys de feina incansable i transformadora a Barcelona i a Catalunya amb un acte a les Quatre Columnes de Montjuïc, amb Pere Aragonès, Gerard Gómez del Moral, Ernest Maragall, Elisenda Alamany, Ester Capella, Eva Baró, Montse Benedí, Jordi Castellana i Xavi Florensa.

El coordinador Nacional d’Esquerra Republicana, Pere Aragonès, ha insistit a fer el pas definitiu per construir el nou Govern Republicà per seguir transformant Barcelona i el país 90 anys després. “Vull ser un president al costat de la Barcelona republicana, al costat de la Catalunya republicana. No tenim temps per perdre”, ha dit Aragonès, que ha posat l’ èmfasi en la urgència de formar govern i posar en marxa de nou les institucions.

 “Cal disposar d’una vegada d’un pressupost que faci front a la pandèmia, d’un nou pla de govern que afronti la recuperació econòmica i les necessitats socials, i cal posar en marxa la mesa de negociació per fer el referèndum d’autodeterminació”, ha dit Aragonès.

En l’acte de commemoració dels 90 anys de la proclamació de la República Catalana, el cap del Grup Municipal a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha remarcat que “cal República per posar al centre del debat els drets, les llibertats i la igualtat d’oportunitats”. “Barcelona necessita a Catalunya tant com Catalunya necessita aquesta Barcelona capital europea potent i activa que avui pregonem i ens comprometem a assolir”, ha afegit. 

Maragall ha reivindicat Esquerra Republicana com el partit polític “més preparat per liderar, orientar i servir als barcelonins i barcelonines”. “Som l’autèntica opció transformadora per la ciutat”, ha reblat.

En el seu torn, el president d’Esquerra Barcelona, Gerard Gómez del Moral, ha recordat el llegat transformador del republicanisme barceloní al llarg dels 90 anys d’història com a motor de canvi del país, l’escenari de les grans mobilitzacions socials i el baluard de la democràcia”. “Estem preparats per tornar a guanyar, tornarem a posar Barcelona al lloc on es mereix, tornarem a tenir un alcalde republicà”, ha insistit Gómez del Moral.