Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra, sobre l’ampliació del Prat: “Diem no al creixement il·limitat de l’aeroport i a ser l’oficina nord-est de la Moncloa”


Barcelona realitzarà, a proposta d’Esquerra, un pla per ordenar el cablejat de les façanes a la ciutat per protegir el patrimoni i retirar les instal·lacions en desús

“Nosaltres direm no al creixement il·limitat de l’aeroport del Prat i direm no a ser l’oficina nord-est de La Moncloa”. És el contundent posicionament d’Esquerra Republicana en relació a la possible ampliació de l’aeroport del Prat, debatuda avui a la comissió d’ecologia i urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona. “Nosaltres demanem el traspàs de ports i aeroports i demanem que les decisions sobre el model aeroportuari es prenguin al país i a la ciutat”, ha afegit el regidor Max Zañartu.

“Quants milions més de passatgers necessita l’aeroport de Barcelona per ser ja completament competitiu? Vuitanta? Noranta? Cent milions?”, s’ha preguntat Zañartu, que ha avisat que la filosofia de la competitivitat sense fre “fa que la ciutat sigui més cara i menys atractiva per a la gent que hi viu”. “Hem d’oblidar que el creixement etern ens farà ser una societat més pròspera i més justa”, ha sentenciat el regidor republicà.

La proposta, presentada per Barcelona pel Canvi, ha estat rebutjada. El PSC sí hi ha votat a favor però els vots en contra d’Esquerra i Barcelona en Comú i l’abstenció de Junts l’han tombada.

Unanimitat per reordenar el cablejat de les façanes i retirar el que està obsolet

La comissió ha aprovat per unanimitat la proposició d’Esquerra Republicana per tal que el consistori posi en marxa un pla de reordenació del cablejat de les instal·lacions de fibra òptica i telefòniques a les façanes dels edificis de la ciutat, que estan causant problemes al patrimoni i afectacions a l’accessibilitat a la via pública.

“Barcelona és una ciutat orgullosa de sí mateixa i els veïns i veïnes ens estimem el seu patrimoni i el seu paisatge urbà, però també és veritat que quan mirem amunt el que veiem no ens agrada gens”, ha declarat el portaveu dels republicans Jordi Coronas, que ha criticat que el paisatge urbà “no s’està tractant amb el respecte que es mereix i es malmet constantment amb la col·locació de cables i més cables”.

La proposició contempla un pla per a la retirada dels cables obsolets i sense ús que hi ha tant a les façanes com a la via pública de la ciutat i que es prevalguin instal·lacions a través de canalitzacions subterrànies per als cablejats elèctrics i de telecomunicacions.

Coronas també ha reclamat que la nova llei de telecomunicacions estatal doti de més competències als municipis, i ha instat al consistori a modificar o crear noves ordenances per fer vetllar la protecció del patrimoni.

Precs sobre la situació de les casernes de Sant Andreu i per assegurar la conservació  del Convictori de Can Capellanets

A la comissió, Esquerra també ha presentat dos precs. El primer perquè el govern municipal presenti un informe amb la situació urbanística dels terrenys de Casernes de Sant Andreu, on s’especifiquin els tràmits urbanístics que manquen per fer efectiva la seva total transformació, i la previsió d’execució de les promocions d’equipaments i habitatges.

El segon prec demanava al govern que fes un requeriment a la propietat de l’edifici del Convictori de Can Capellanets de les Corts per tal que s’executin les obres necessàries per a la seva conservació i manteniment, atès que actualment es troba sense coberta i això està suposant un ràpid deteriorament de l’edifici.

Els dos precs han estat acceptats pel govern municipal.