Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC, al govern municipal: “Cal més mà esquerra i flexibilitat pel ‘Porta a porta’”


Els republicans també han demanat tornar al consens de l’Ordenança de terrasses de la restauració ja que “l’excepcionalitat per la pandèmia no es pot convertir en permanència”
 

Esquerra Republicana ha demanat aquest dimarts al govern municipal que adopti una actitud més flexible i de major empatia amb la ciutadania pel ‘porta a porta’ de Sant Andreu, després dels últims episodis polèmics per la implantació del projecte.

En una proposició que ha estat aprovada amb els vots a favor de tots els grups excepte l’abstenció de Ciutadans, ERC ha demanat “reprendre el procés de participació i informació sobre el porta a porta amb l’objectiu de seguir divulgant-ne els beneficis ambientals i econòmics, així com les condicions: xip, tipus de bosses, horaris, etc”. En paraules del regidor Max Zañartu, que ha presentat la proposta: “Hi ha molts dubtes i incògnites entre la població, per tant cal redoblar les campanyes d’informació. Cal que, sense ser excessivament permissiu, el govern municipal tingui més mà esquerra i major empatia amb el veïnat, ja que el projecte implica un canvi d’hàbits important”, ha defensat.

En la seva intervenció a la comissió d’Ecologia i Urbanisme, Zañartu també ha volgut posar de relleu que no s’ha triat la millor època -recuperació de la normalitat i inici de l’estiu- per implantar el projecte, i ha demanat al govern municipal no cometre els mateixos erros de Sant Andreu a Horta-Guinardó, proper districte que veurà implantat el ‘porta a porta’, on encara “no s’hi ha fet cap tipus de preparació prèvia”.
 
Tornar al consens de l’Ordenança de terrasses prèvia a la Covid
A la comissió d’Ecologia i Urbanisme, els republicans també hi han presentat un prec per reclamar tornar al consens de l’Ordenança de terrasses, que va ser aprovada abans de la pandèmia després d’un gran esforç entre diversos sectors implicats. “L’excepcionalitat no pot ser permanència, de manera que demanem que totes les passes que es facin a partir d’ara pel que fa a les terrasses de la restauració, vagin d’acord amb l’ordenança”, ha afirmat el regidor portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Jordi Coronas.
 
Més lloc per a bicis als aparcaments municipals
Davant dels robatoris de bicicletes a l’espai públic, ERC ha presentat un prec demanant augmentar les places d’aparcament per a bicicletes dins dels aparcaments municipals, tot reduint-ne el preu fins a un nivell simbòlic i apostant per una integració del sistema amb el de Bicibox. “Tenim una xarxa d’aparcaments soterrats molt potents, que cada cop acull més activitats, i per tant s’hi podrien idear sistemes per incloure-hi també les bicicletes, alhora de fer que el preu per aparcar-les sigui una mica més simbòlic per fer-lo més atractiu per a tothom”, ha sentenciat el regidor Max Zañartu.