Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra aconsegueix la pacificació de la Via Laietana, que tindrà voreres de fins a 4 metres i menys carrils de circulació


El govern municipal ha acceptat gairebé totes les propostes presentades pels republicans, fruit d’un procés de participació amb veïnat i comerciants

 Llum verda a la pacificació de la Via Laietana de Barcelona anunciada aquest dijous pel govern de la ciutat, i que incorpora gairebé la totalitat de propostes presentades per Esquerra Republicana.
 
"Ens mostrem satisfets amb el resultat del projecte. La reforma de la Via Laietana és una llarga i històrica reivindicació veïnal. ERC la vam atendre fent un procés participatiu amb el veïnat i comerciants de l’àmbit per acabar definint un projecte de reforma que està reflectit al nostre programa”, ha afirmat el regidor portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Jordi Coronas
 
Amb la remodelació del carrer, la Via Laietana passarà a tenir un carril menys de trànsit, espai que guanyaran els vianants: les voreres a banda i banda passaran a comptar amb quatre metres cadascuna, a insistència dels republicans. “La mobilitat i l’accessibilitat són la peça fonamental del projecte”, ha afegit el regidor.
 
Segons Coronas, el projecte també incorpora la proposta del seu grup de fer un paviment unitari i diferenciat a l’espai de les places que creuen la via: “Hi haurà quatre grans espais, que corresponen a les quatre grans places de la Via Laietana, on es facilitarà la connexió per a vianants. Afavorirem així la connectivitat dels barris del Gòtic amb els del Casc Antic”.
 
Pel que fa al trànsit, es restringirà als habitants locals en la pujada cap al centre de la ciutat, s'establirà un carril de baixada compartit amb bus, taxi i bicis i es farà un carril de bici segregat de pujada. “Nosaltres volíem anar encara més enllà restringint el trànsit local únicament incloent-hi els veïns de la Barceloneta, però el projecte actual s’hi apropa bastant i, en qualsevol cas, a curt o mitjà termini es pot fer aquesta modificació amb un projecte de baix cost”, ha remarcat.
 
Assignatures pendents
 
Respecte a la reforma de Plaça d’Urquinaona que els republicans havien demanat, el govern municipal s’ha compromès a fer properament un projecte a banda. 
 
Alhora, ERC ha demanat fer estratègies urbanes paral·leles per protegir i incentivar el comerç de proximitat i l'habitatge, treballar tota la qüestió de la logística de distribució de mercaderies i i ha emplaçat l’executiu a aprofitar l’oportunitat de fer projectes complementaris a l'entorn de Via Laietana (com les Baixeres, Correus, l’àmbit de les muralles o la recuperació de la comissaria de policia).