Barcelona

Poblenou-Besòs

Notícia

El MHP Pere Aragonès visita el barri d'El Besòs i El Maresme


Al barri d'El Besòs i El Maresme només recorden que Pasqual Margall va fer alguna cosa similar a la que va fer dimecres el president Pere Aragonès. En mànigues de camisa, un bolígraf i un bloc de notes a les mans per apuntar allò que li cridava l’atenció.

Acompanyat de la regidora Elisenda Alamany, de la regidora portaveu del Districte de Sant Martí Lourdes Arrando i del conseller del districte Jordi Rallo, el MHP Pere Aragonès va recórrer durant una hora i mitja el barri del Bresòs-Maresme, el més degradat de Barcelona, amb els nivells de renda més baixos i un conjunt de problemàtiques socials sobre les quals els veïns fa temps que reclamen l’atenció de les administracions.

Després del recorregut el President és va trobar amb els següents representats d’associacions de veïns i diverses entitats i plataformes:
Jose Manuel López  - President AVV Maresme
Teresa Pardo - Plataforma Aluminosis
Ramon Tur - referent veïnal , vicepresident de  l'AVV Maresme i membre de diverses entitats
Asunción García  - Barrio Digno
Jose Manuel Sánchez  - President AVV Zona Fòrum
Enrique Navarro - Associació Aire Net
Angel Marzo - Associació Martinet Solidari
Dolores (Loli) Narvais - Presidenta Associació de dones Ámbar Prim
Dora Escobar - Referent veïnal, membre del Consell de dones de SM.


 
Els veïns van explicar a Aragonès que el barri ha canviat molt en els últims anys i li van fer un prec: que la política arribi al barri per resoldre els problemes que tenen. Una de les qüestions que es va tractar a la trobada va ser l’habitatge, no només per la degradació estructural de l’aluminosi, sinó també per la problemàtica derivada de les ocupacions i del re-lloguer d’habitatges en condicions molt precàries o falta absoluta d’habitabilitat.
 
És per veure de resoldre aquesta situació tan complexa del barri que ERC va impulsar el Compromís Besòs-Maresme, aprovat per unanimitat de tots els grups polítics de l’Ajuntament de Barcelona i que planteja tot un seguit d’actuacions en diferents àmbits al llarg dels propers 15 anys per transformar el barri y situar-lo en el nivell que és mereixen els seus veïns i veïnes.

Ha estat una tarda força fructífera. En paraules del MHP Pere Aragonès “Al costat de la gent, trepitjant els barris d'arreu, per treballar per la Catalunya sencera. Per poder resoldre els problemes de la gent cal trepitjar el territori i conèixer de primera mà la situació real del país.
 

Enllaços:
Barcelona avala el Compromís Besòs-Maresme impulsat per Esquerra per transformar integralment el barri en 15 anys
El "Compromís Besòs-Maresme" al Plenari del Districte de Sant Martí
L’Ajuntament constitueix una comissió de treball per elaborar el “Compromís pel Besòs i el Maresme”