Barcelona

Poblenou-Besòs

Notícia

El barri del Besòs i el Maresme també és Barcelona


El barri del Besòs i el Maresme, amb una de les rendes per càpita més baixes de Barcelona, i amb pisos d’una mitjana de 40m2, requereix actuacions extraordinàries en temes de neteja i convivència, especialment durant els mesos d’estiu. La calor obliga a fer vida al carrer i la majoria dels veïns i veïnes d’aquest barri no marxen de vacances, no poden.

El govern Colau – Collboni sembla haver oblidat aquesta realitat i no atén les queixes del veïnat que, de forma reiterada, amb denúncies públiques acompanyades de suport fotogràfic, reclama actuacions urgents tant a nivell a de neteja com de prevenció d’incivisme.

Esquerra Republicana, conscients d’aquest fet i de la transformació que cal al barri, vam presentar el “Compromís Besòs-Maresme”, posteriorment aprovat per unanimitat i ara ja en marxa. Aquest compromís té com objectiu traçar un full de ruta d’actuacions en tots els àmbits per als propers 15 anys. Seguim defensant la necessitat de mirada llarga i planificació com a palanca de canvi i motor de transformació del barri però alhora exigim al govern de la ciutat accions immediates i urgents per solucionar el dia a dia i en aquesta línia hem presentat una pregunta al Regidor del Districte de Sant Martí, perquè respongui quines activitats sobre neteja i civisme s’han fet aquest estiu al barri.

El barri del Besòs i el Maresme també és Barcelona: ho sap, ho vol i ho reclama tot el seu veïnat! Per això, des del grup d’Esquerra Republicana al districte demanem al govern municipal que concreti quines actuacions ordinàries i extraordinàries s’hi han dut a terme en neteja i civisme durant l’estiu. I instem al govern del districte, amb el PSC al capdavant, a mirar d’una vegada per totes al nord de la ciutat: el veïnat continua esperant solucions!
Barcelona és Barcelona quan té en compte tots els seus carrers i barris. No podem deixar-ne cap enrere. La Barcelona sencera!