Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra denuncia que Barcelona “està bruta i deixada” i exigeix més recursos al govern municipal per netejar i mantenir la ciutat


Jordi Coronas: “Ni s’han planificat les plagues de rates i paneroles, ni es fa el manteniment adequat de parcs i jardins i l’espai públic, ni s’ha dotat la Guàrdia Urbana de prou recursos per controlar l’incivisme” - Els republicans adverteixen que el govern vol acabar amb el consens de l’ordenança de terrasses del 2018: “Podem acceptar terrasses en calçada si es defineix un bon model, però no sumant a les que ja tenim en vorera”

“Hem constatat, passejant per tots els barris, que tenim una ciutat bruta i deixada”. És la sentència que avui ha fet el portaveu d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, sobre la situació de la ciutat durant l’estiu. “Ni s’han planificat les plagues, ni es fa el manteniment adequat de parcs i jardins i l’espai públic, ni s’ha dotat la Guàrdia Urbana de prou recursos per controlar l’incivisme”, ha insistit el regidor.

El republicà ha denunciat l’existència de “plagues de rates i paneroles” a diversos districtes de la ciutat, com ara a Sant Martí, Ciutat Vella o Les Corts, i ha criticat la manca de recursos i planificació que ha exhibit l’executiu municipal: “ha quedat clar que Barcelona no estava preparada per la reobertura”.

Coronas ha assegurat que els serveis municipals encarregats de vetllar per la salut pública, el manteniment, l’accessibilitat i la seguretat de la ciutat estan infrafinançats. “Les contractacions extraordinàries per neteja i manteniment de parcs i jardins han estat insuficient, a la vista està”, ha reblat el portaveu dels republicans, que ha recordat que la ciutat compta amb un pressupost rècord en aquest 2021 i ha exigit fer-ne ús: “Quan tens una situació urgent a resoldre fa falta posar recursos extraordinaris”, ha declarat.

Esquerra formalitzarà aquestes exigències en forma de proposició a la propera comissió d’ecologia i urbanisme del consistori per fer una inversió extra, amb el marge de despesa que té disponible, als serveis de neteja i manteniment “per garantir un servei de qualitat mentre dura la pròrroga de l’actual contracta de neteja”. “Des d’ara i fins el 22 de març hem de garantir que la neteja i el manteniment de la ciutat es faci com cal”, ha dit.

Esquerra no acceptarà terrasses en calçada si se'n mantenen a les voreres

Coronas també s’ha referit a la modificació de l’ordenança de terrasses que vol aprovar el govern per consolidar les terrasses en calçada. “Que hi hagi terrasses en calçada no ens sembla malament, el què ens sembla malament és que aquestes se sumin a la que ja teníem en vorera”, ha assegurat el regidor.

L’edil ha advertit que l’executiu municipal pretén “acabar amb el consens de l’ordenança del 2018” i ha avisat que una modificació d’aquest tipus ha de comptar “amb la participació de tots els agents implicats i amb participació ciutadana”, quelcom que ara mateix no s’està produint.

“Sembla que es vol tirar pel dret ràpid amb un objectiu molt clar: Barcelona no només vol tornar al model econòmic , d’espai públic i en general de ciutat d’abans de la Covid, sinó que vol anar més enllà”, ha sentenciat.