Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra reclama aturar la segona fase del porta a porta: “No s’està fent bé, el govern ha de rectificar”


Ernest Maragall: “Demanem a l’Ajuntament que no comenci la segona fase fins que no s’hagin rectificat i aplicat els canvis que es van aprovar en comissió al juny” - Maragall, al govern municipal: “Deixin de menystenir els veïns i veïnes i de fer malbé el concepte del porta a porta”

“El porta a porta no s’està fent bé i avui que comença la segona fase ho diem amb tota claredat al govern municipal: abans de continuar, rectifiquin”. Són paraules del president del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament de Catalunya sobre l’aplicació de la recollida d’escombraries porta a porta a una part del districte de Sant Andreu. “Demanem que abans de continuar amb aquest exercici de mala gestió explícita aplicada al porta a porta ens facin cas i rectifiquin”, ha insistit Maragall.

En un contacte informatiu avui 6 de setembre, dia en què comença la segona fase del porta a porta informant els veïns de la zona on s’amplia el sistema i repartint els kits de recollida, el republicà ha fet esment a les mesures que Esquerra va proposar en comissió el passat mes de juny per millorar les deficiències del sistema de recollida porta a porta, i que van ser aprovades al consistori. Entre d’altres, els canvis que Esquerra demanava aplicar feien referència a ajustar el servei als horaris de comerç i restauració, implantar bujols comunitaris, augmentar els recursos destinats a neteja i control de plagues, millores en l’accessibilitat o eliminar el soroll provocat pels camions de recollida.

Maragall ha volgut deixar clar que Esquerra és “absolutament partidària” del sistema de recollida porta a porta, sent “el present i el futur per a moltes zones de la ciutat”, però ha advertit que cal aplicar-lo “amb les degudes condicions”, fet que segons el republicà ara mateix no s’està produint. “L’Ajuntament no està en condicions de començar bé al nou territori, primer apliquin a la primera zona el que no s’està fent bé”, ha reblat el regidor.

“Deixin de menystenir els veïns i veïnes com han estat fent fins ara, i abans de començar la segona fase duguin a terme un procés participatiu de veritat”, ha demanat Maragall, que també ha criticat que la mala praxis del govern està “malmetent el concepte del porta a porta, un element central d’una política moderna i efectiva de gestió de residus”.

Al contacte informatiu d’aquest matí també hi ha participat la regidora d'Esquerra adscrita al Districte de Sant Andreu, Montse Benedí, qui ha recordat que al districte el govern municipal va acceptar un prec per escrit proposat per Esquerra que també exigia aplicar les millores que els republicans consideren necessàries i que encara no s’han posat en marxa. “No es pot governar donant l’esquena als veïns i veïnes del poble de Sant Andreu ni tenir empatia, per això demanem no començar amb la segona fase fins que la primera estigui ben implementada”.