Barcelona

Federació

Notícia

Oriol Junqueras: "Som el partit més perseguit de la història del nostre país"


Esquerra Republicana fa una crida a ser més i més forts per aconseguir la independència en un acte a Barcelona amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya

El republicans i republicanes s'ha trobat aquest matí al Carrer Bruc per celebrar la Diada Nacional de Catalunya. L'acte, organitzat per la Federació de Barcelona d'Esquerra Republicana, ha comptat amb les intervencions d'Oriol Junqueras, president d'Esquerra Republicana, Gerard Gómez del Moral, president de la Federació de Barcelona d'Esquerra Republicana, i Maria Lecha, portaveu del Jovent Republicà de Barcelona.

Davant de més de dues-centes persones, el president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, ha fet una crida a sumar per aconseguir la independència. "Només hi ha un camí per guanyar: ser-ne més i més forts. S'equivoquen els que diuen el contrari: ser-ne cada cop menys ens empeny cap a la derrota", ha reblat Junqueras, que ha recordat que Esquerra Republicana no defallirà "perquè hem nascut per guanyar". En aquest sentit, el president d'Esquerra Republicana ha recordat que "som el partit més perseguit de la història del nostre país".

En el seu torn, Gerard Gómez del Moral ha reivindicat el paper històric d'Esquerra Republicana en la lluita per la independència. "Som on som perquè som el fruit del fil roig del combat. Som els que hi hem estat sempre", ha reblat Gómez del Moral, que ha celebrat que cada cop hi ha "més gent remant amb nosaltres per fer un país lliure." I ha afegit que "es tracta de sumar i d'avançar plegats per fer realitat l'amnistia, el referèndum i la independència".

Per la seva banda, la portaveu del Jovent Republicà de Barcelona, Maria Lecha, ha reivindicat la Diada Nacional de Catalunya com un dia de lluita i compromís. "L'alliberament nacional és l'únic camí per aconseguir una República socialista, ecològica, antifeixista, feminista i republicana" per, entre d'altres,"canviar el sistema econòmic caduc que accentua la precarietat dels joves ", ha sentenciat Lecha.