Barcelona

Grup municipal

Notícia

Coronas: “Valls volia entrar per la porta gran, va fer-ho per la de servei i marxa per la del darrere”


Esquerra forçarà un “posicionament oficial” del govern Comuns-PSC sobre l’ampliació de l’aeroport: “en temes importants hi ha d’haver postura de ciutat, de tot el govern”

“Manuel Valls va voler entrar a l’Ajuntament de Barcelona per la porta gran, va acabar entrant-hi per la porta de servei, fent un molt mal servei a la ciutat, i acaba marxant per la porta del darrere”. Són paraules del portaveu d’Esquerra Republicana al consistori, Jordi Coronas, sobre la renúncia com a regidor de l’exprimer ministre francès que es farà efectiva aquest dimecres en un plenari extraordinari.

Coronas, que ha criticat que Valls ni tan sols tingui previst assistir a la sessió, ha assegurat que el regidor “ha deixat la seva petjada” a la ciutat: “no va lliurar la ciutat a Ada Colau, a qui només va lliurar la vara d’alcaldessa, sinó al PSC, sobre tot en temes econòmics”.

“Postura oficial” del govern Comuns-PSC sobre l’ampliació de l’aeroport

El govern de Barcelona s’haurà de pronunciar de manera oficial sobre quin és el seu posicionament en relació a la possible ampliació de l’aeroport del Prat, després que Esquerra hagi anunciat que ha demanat una compareixença per la propera comissió d’economia del consistori. “Quin paper ha tingut en tot plegat l’Ajuntament de Barcelona? Al govern espanyol hem vist que PSOE i Podemos tenen opinions diferents. I a la nostra ciutat?” s’ha preguntat Coronas.

“Nosaltres ho tenim clar i així ho hem repetit: ho considerem tot un xantatge de l’Estat i d’AENA, que no han volgut ni debatre, ni parlar, ni tampoc han tingut cap respecte pel medi ambient i per preservar els espais naturals”, ha insistit l’edil.

Prohibició de venda d’alcohol des de les 22h i amb les begudes no visibles des del carrer

A la roda de premsa de presentació de les iniciatives que es portaran a les comissions d’aquesta setmana, Esquerra ha anunciat que proposarà una bateria de mesures per lluitar contra l’incivisme, després que denunciés que la ciutat “està bruta i deixada”. Entre les propostes, s’inclourà una modificació d’ordenances perquè les botigues d’alimentació no puguin vendre alcohol d’alta graduació i cervesa freda a partir de les 22h, i que a més les begudes no puguin ser visibles des del carrer.

“Barcelona té un problema d’incivisme molt greu, i cal un gir dels esdeveniments com més aviat millor”, ha continuat Coronas, La proposta d’Esquerra també contempla recursos extraordinaris per ampliar la presència de Guàrdia Urbana als carrers i més efectius de neteja per tenir cura de la ciutat.