Barcelona

Grup municipal

Notícia

El govern de Barcelona evita dir el nombre d’habitatges socials entregats a joves durant el present mandat


Lucía Martín no detalla dades des del 2019 després que el regidor republicà Max Zañartu pregunti per la situació de l’habitatge pel jovent de la ciutat que, tal i com constaten les dades, és un “problema enquistat”

El govern de Barcelona ha evitat avui detallar quants pisos de lloguer social o dotacionals per a joves ha entregat durant el present mandat, després que la regidora Lucía Martín no hagi respost a la pregunta formulada pel regidor d’Esquerra Republicana, Max Zañartu, a la comissió de Drets Socials, Cultura i Esports celebrada aquest matí. Martín ha comunicat xifres des del 2015, però sense especificar les dades concretes del mandat que va començar el passat 2019.

Zañartu, per la seva banda, ha recordat que el problema de l’accés a l’habitatge pel jovent barceloní és “un problema enquistat”, tal i com mostren les dades de l’Enquesta a la joventut 2020, on per exemple el 65,5% dels i les joves d’entre 18 i 24 anys encara no s’han emancipat. També ho reflecteix la xifra que explica que la joventut tenen una despesa mitjana de la llar de 893,80€ mensuals, sent els ingressos mitjos mensuals dels joves entre 20 i 34 anys de 1.024€. Un fet que representa que hagin de destinar gairebé el 90% dels ingressos a les despeses de la llar.

“Les llars compartides han de ser pels qui realment tenen necessitat de llogar un pis, no pel plaer efímer d’una visita a una ciutat”, ha apuntat Zañartu, advertint que també aquestes opcions estan pujant de preu darrerament.

A la comissió Esquerra també ha tornat a insistir en què s’implementin les mesures que el consistori va aprovar el passat mes de gener, en relació a la implementació del programa l’Esport Inclou. Elisenda Alamany ha demanat que el govern informi d’en quin estat es troba la prova pilot de la tarifa bonificada per facilitar l’accés de les persones amb un elevat grau de discapacitat als equipaments esportius de la ciutat, i que s’estudiï també la possibilitat d’una tarifa única d’accés puntual per a persones amb discapacitat a tots els Centres Esportius Municipals.

Finalment, la regidora Eva Baró ha preguntat sobre el reglament de d’adjudicació d’habitatges per a la mesa d’emergència i, en particular, per la necessitat d’actualitzar el seu redactat, que ara data del 2015. “La mesa acumula disfuncions i ens sembla necessària la seva actualització”, ha reblat Baró.