Barcelona

Grup municipal

Notícia

Barcelona es declara àrea de mercat tens a proposta d'ERC i podrà aplicar la llei de control de preus dels lloguers


Eva Baró critica la "nul•la iniciativa" dels Comuns: "Si per vostès fos, la regulació de preus dels lloguers a la ciutat de Barcelona no seria una realitat"
 

El plenari municipal de L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat avui de manera definitiva la declaració de tota la ciutat com a àrea de mercat tens d'habitatge, tal i com va Esquerra Republicana va proposar el passat desembre, al darrer ple del 2020.

Aquest fet significa que la ciutat podrà aplicar totes les eines que disposa la Llei de control de preus dels lloguers promoguda per la Generalitat, cosa que permetrà a barcelonines i barcelonines continuar acollint-se a la llei de control de rendes del lloguer els propers anys. 

"Avui Barcelona fa un pas definitiu", ha assegurat la regidora republicana Eva Baró. "Després de l’aprovació de la llei catalana de contenció de rendes, amb un paper cabdal dels moviments socials i de la Generalitat, després debatre a proposta d’ERC i concloure favorablement, en el sí de la “Comissió no permanent d’estudi sobre la regulació de lloguers, i després que Esquerra ho demanés al ple de l’Ajuntament, Barcelona es declara àrea de mercat tens".

Tot i això, Baró ha carregat contra Barcelona en Comú per la seva actuació "profundament decebedora" en polítiques d'habitatge. "A Madrid no han fet res, ni tant sols blindar la llei catalana, i aquí han anat a remolc, amb cap lideratge ni iniciativa"

La regidora també ha criticat la "mala gestió" del govern de Barcelona, fet que segons ella es demostra pel fet que l'aprovació d'avui hagi arribat "a contrarellotge, només sis dies abans que acabés el termini legal i per la porta del darrere".

"Si per vostès fos,la regulació de preus dels lloguers a la ciutat de Barcelona no seria una realitat", ha refermat Baró. "No sé si per càlcul, desinterès o desidia, o si una iniciativa només és bona si l'impulsen i capitalitzen vostès mateixos, però el que és clar que entre complir una promesa o mantenir el poder, prefereixen el segon i sense parpellejar", ha sentenciat la regidora republicana.